Ми у Facebook
04.07.2016, 15:30

ФОТО — Патріарше богослужіння, козацькі табори та неймовірна спека - “Берестечко — 2016”

Неймовірне дійство відбулося 3 липня на Козацьких могилах. Тисячі людей зібралися тут, щоб вшанувати пам'ять Берестецької битви, яка відбулася 365 років тому.
Ще з самого ранку повні маршрутні таксі та сотні автомобілів рухалися на Берестечко. Адже чимало вірян хотіли встигнути на зустріч Патріарха Київського та усієї Руси-України Філарета. Саме Патріарх очолив божественну літургію. Йому співслужили більше сотні священиків з усіх куточків України.

БІЛЬШЕ ФОТО

Прикрасив літургію спів архієрейського хору «Знамення» під керівництвом диякона Володимира Іваника та хору духовенства Рівненської єпархії «Анафора» під керівництвом матушки Ольги Тимків.

Духовенство разом з вірянами молилися за убитих козаків і селян - героїв битви під Берестечком, а також воїнів, які віддали своє життя за волю, незалежність і цілісність Української Держави на Донбасі.
Після божественної літургії відбувся Хресний хід до пам'ятного знаку козакам і селянам, які у 1651 році тримали героїчну оборону на острові Журавлиха. Усі бажаючі мали можливість покласти квіти до монументу та вшанувати пам'ять полеглих героїв.

БІЛЬШЕ ФОТО





Зрзуміло, що політики та громадські діячі не втратили можливості “попіаритися” на Берестечку. Тут можна було побачити представників різних політичних сил та громадських активістів. І прапорів над Берестечком майоріло сотнями...

Для усіх гостей свята були облаштовані палатки, де можна було придбати різноманітні сувеніри та вишиванки. Також пригощали усіх присутніх смачними кулішами та шашликами. Для дітей же були різноманітні розваги — атракціони, табори, майстер-класи.

БІЛЬШЕ ФОТО



Берестечко давно вже перестало асоціюватися з конкретною історичною подією, для багатьох — це можливість схилити голови у спільній молитві та гарно провести час з родиною. Та найголовніше за усіма розвагами та гуляннями не забувати про те, що Битва під Берестечком — це приклад мужності та звитяги українських героїв, які є прикладом для сьогодення.

БІЛЬШЕ ФОТО







На правах реклами