Ми у Facebook
10.07.2016, 16:00

Відпочинок на Світязі 2016: ціни, проживання, умови (+ФОТО)

У розпалі літо і на відпочинок всі прагнуть до води. Чудовим аналогом моря, можуть стати Шацькі озера. Зокрема, найбільше озеро в Україні - Світязь. Як відпочивається тут цього року?
Доїзд

Доїхати до Світязя можна як власним авто, так і маршрутками. Якщо ви вирішили їхати з Рівного власним авто, то проведе в дорозі майже чотири години (233 км) До речі, пряма маршрутка з Рівного до Світязя ходить тричі на день: о 05:30, 08:30 та 18:00. Дорога займає близько п'яти годин і обійдеться у 124.29 грн.

Пляжі

На вихідних людей на озері вистачає, але при цьому на пляжі достатньо місця і дуже чисто. На кожні 100-150 метрів є смітники, з яких, що приємно, постійно вивозять відходи. Тому куп сміття ви тут не побачите. Вода дуже чиста. Лише за метрів 100 від берега стає глибше, тому сюди дуже добре приїжджати з дітьми. Ще однією перевагою відпочинку на Світязі є наявність затінку завдяки деревам.

Проживання


Замовляти житло можна заздалегідь, проте будиночків, які здають, вистачає. Це майже кожен другий будиночок. Крім того, можна їхати відпочивати і з наметами. Довкола озера є кілька наметових містечок.



Ціни на житло коливаються залежно від умов від 100 до 200 гривень. За 100 гривень ви можете винайняти ліжко-місце без зручностей + туалет, душ на дворі, спільна кухня. Житло, яке коштує 200 і більше грн за ніч, має і відповідні зручності - окремий душ, туалет, кухня, зазвичай, вказують ще й наявність інтернету.

Так, для прикладу, за 1000 грн за ніч, можна зняти будинок зі всіма зручностями на п'ятьох людей. На території є альтанка (спільна і для кожного будиночка окремо), мангал, дрова (входять у вартість), тенісний стіл, Wi-Fi. У кожному з будиночків є посуд, мікрохвильвка, телевізор, холодильник, плита, сушка для одягу. Будинок з видом на озеро. До нього йти 3 хв.





Відпочинок в Хрінниках: ціни та послуги [+Фото]







На Шацьких озерах готуються до нового туристичного сезону (+ ЦІНИ)



Зверніть увагу, що ціни на житло збільшуються з кожним наступним літнім місяцем. Так, у серпні майже всі будиночки будуть коштувати на 20-40 грн дорожче.

Ціни на продукти

З магазинами в селі Світязь проблем немає. Ціни - майже такі, як і в Рівному, тому продукти везти з собою необов'язково. Трохи дорожче перекусити буде на пляжі. Тут продають пиво, воду, коктейлі та закуски. Так, коктейль коштує в межах 30 грн, пиво - 15. Постійно продають тут і кукурудзу (15-20 грн) з пиріжками. Можна купити й рибу - копчену або тараньку. За велику рибину доведеться віддати 50 - 130 грн.

Коли краще їхати на Шацькі озера?

До речі, можете взяти з собою вудочки. В озері непогано клює риба.

Розваги

Безпосередньо в селі розваги знайти складно. Проте, на пляжі можна покататися на катамарані (40 грн/год), спуститися з гірки (10 грн), постріляти в тирі (1 грн за постріл) та пострибати на батуті. Одразу ж на пляжі можна взяти ще й лежак.








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ