Ми у Facebook
14.07.2016, 21:15

У Горбакові на Гощанщині стартували роботи у недобудованій школі

Минулого місяця розпочалися будівельні роботи у багаторічному довгобуді області – Гощанській школі.
Добудова школи є вкрай важливим та стратегічним проектом для Гощанського району. По-перше, вирішується проблема довгобуду та створюється новий загальноосвітній навчальний заклад, який зможе підвищити якість освіти та комфорт навчання для школярів та вчителів. По-друге, розв’язується глобальне для Гощанського району питання про відкриття на базі школи дитячого садка. Сьогодні це проблема номер один для молодих сімей і безпосередньо впливає на перспективу розвитку навколишніх сіл.

Цей проект має велику історію та довгий час не міг бути реалізований через значну вартість робіт, які необхідно здійснити для остаточного завершення будівництва. З урахуванням виготовлення проектно-кошторисної документації сума витрат становить близько 50 млн грн.

Однак, цього року вдалося акумулювати частину необхідних фінансів. Завдяки спільним зусиллям обласних депутатів та селищної ради для реалізації проекту вдалося залучити 20 млн грн із державного, 8 млн – з обласного та 1,8 млн грн – з бюджету Горбаківської сільської ради.

«Добудова Горбаківської школи – це принципово важливий проект, як для району, так і для області» - зазначив депутат Рівненської обласної ради Юрій Благодир.

«Для району цей проект є важливим через те, що зараз школярі не мають нормальних умов для навчання. Діти змушені вчитися в приміщенні колишнього дитячого садочка. Цю проблему обов’язково потрібно вирішувати. Для області цей проект важливий, як приклад: обласна та селищна влада можуть знаходити можливості та ресурси для реалізації масштабних програм, а не тільки ситуативних задумів» - резюмував Юрій Благодир.

До теми:

Юрій Благодир: Добудуємо школу в Горбакові — перспективу матимуть кілька сіл

Юрій Благодир: "За півроку з мертвої точки вдалося зрушити чимало проблем Гощанського району"





На правах реклами