Ми у Facebook
17.07.2016, 17:30

Військові можуть розривати безстрокові контракти

Верховна рада прийняла закон, який дозволяє військовим, які на початку АТО уклали контракти "до завершення особливого періоду" розірвати або укласти такі контракти заново.
За відповідне рішення після декількох спроб проголосували 233 депутати, інформує Українська правда. Виступаючи перед голосуванням з трибуни, одна з співавторів документу, депутат від "Батьківщини" Альона Шкрум заявила, що наразі на фронті служать близько 20 тисяч людей, які на початку АТО уклали такі контракти і досі не можуть звільнитися.

"Кіборгу" з Рівненщини, який втратив в АТО ледь не півголови, виповнилося 20 років

"У нас наразі є з вами більше 20 тисяч військовослужбовців, які пішли під час першої хвилі мобілізації добровольцями в армію, уклали контракт на так званий строк до завершення особливого періоду, тобто до завершення АТО, тобто, фактично, безстроково. До сих пір вони служать в армії. Вони вже бачили неодноразово людей, які туди приходять на шість місяців, на 12 місяців, на 18 місяців. Всі інші мають право зупинити свої контракти … а ці інші 19 з лишнім тисяч людей не мають права цього зробити", – сказала вона.

На Рівненському військовому полігоні стріляють "партизани" (+ФОТО)


У свою чергу представник профільного комітету Тарас Пастух, виступаючи з трибуни, заявив, що цей закон обминув увагою військових, які у 2012-2013 році уклали контракт на три роки. "Наше законодавство передбачає, що з моменту настання особливого періоду дія таких контрактів автоматично продовжується. І ми вже маємо на сьогодні практику, коли військовослужбовців, відслуживши три роки, вже служать понаднормово більш ніж два роки", – сказав він. У зв'язку з цим він запропонував поправку про те, щоб після завершення контракту його дія продовжується на період до оголошення демобілізації, але не більше, ніж 12 місяців. Ця поправка також була врахована при голосуванні.





На правах реклами