Ми у Facebook
18.07.2016, 20:15

Головний поліцейський Рівненщини Сергій Князєв відповів на незручні запитання

На порталі OGO.ua продовжується інтернет-конференція з головним поліцейьким області Сергієм Князєвим. Полковник відповідає на усі питання наших читачів.
надія є (Гість) | 02.07.2016, 23:41:25
Поліція міста ніяк не реагує на крадіжки. А точніше реагує пояснюючи потерпілим чому вони ніяк не реагують. Злодії користуючись цим просто знущаються зі своїх жертв. Складається обєктивне враження - поліція та злодії з одного боку барикади а постраждалі громадяни з іншого. Якщо ситуація не зміниться однозначно необхідно змінювати обласного керівника поліції.

Відповідь: Збільшення кількості крадіжок спостерігається не лише на Рівненщині, а й в Україні в цілому. Приміром, у січні 2015-го року у Рівному зареєстровано 124 крадіжки, у січні 2016-го – 184, у червні 2015 - 306, у червні 2016 – 372. У поточному році зареєстровано на понад 500 крадіжок більше, ніж у минулому. Розкрито 135 крадіжок, і варто відмітити позитивну динаміку розкритих крадіжок. До проведення атестації, коли серед працівників мала місце певна невизначеність та апатія, ця цифра була значно меншою, ніж зараз. Якщо у січні розкрито лише 5 крадіжок, в лютому – 11, то в травні вже 30, а в червні – 40. Хочу сказати, що про проблему крадіжок нам відомо і, можливо, ми в чомусь недопрацьовуємо, в тому числі й Рівненський відділ поліції, патрульна поліція та апарат карного розшуку. Ця проблема також в деякій мірі обумовлена, знову ж таки, атестацією, за результатами якої переважна більшість керівників були звільнені зі своїх посад. Перед атестацією всі переживали, а після – їх взагалі не стало. Тому необхідно було призначати нових. І от вже після призначення особового складу на посади ми бачимо тенденцію до збільшення кількості розкритих крадіжок.

777 (Гість) | 02.07.2016, 22:39:24
Cкажіть, будь-ласка, як проходить розслідування по справі "весільної" бійки у Вараші за участю дикунів-поліщуків бурштинового відтінку?? Коли патрульні будуть нести службу поліських селах - місцях масової концентрації цієї нечисті??!?

Відповідь: Розслідування справи перебуває на контролі. 11 липня відбулася зустріч з громадою міста Вараш, на якій разом із представниками місцевої влади, прокуратури та активістами ми обговорювали питання щодо зазначених подій. Хто правий, а хто винний — вирішуватиме суд. Однак, аби довести вину зловмисників, потрібно зібрати беззаперечну базу доказів та показати усю цілісну картину подій, які сталися того дня між воронківцями та мешканцями Варашу.

Толік 91 (Гість) | 02.07.2016, 19:40:09

1. Чому не чіпаєте валютчиків (продуктовий ринок, автовокзал-сільпо), натомість ганяєте бабусь які змушені продавати городину, щоб заробити на життя???
2. Парковка біля Блюзу - щодня вечором тротуар забитий дорогими автівками, поліції ні разу там не бачив. Правила одні для всих????
3. Останнім часом багато випадків автомобільних пограбувань із розбитим склом автомобіля. Хотілось б якихось конкретних коментарів, а також опублікування певної статистики по різним видам злочинів.
Враження від нової поліції - картинка нова, гарна, але по суті кардинальних змін немає.

Відповідь: Лад з вуличною торгівлею наводить патрульна поліція. І хочу наголосити, що з бабусями якраз немає проблем. Проблеми виникають з тими, хто «під бабусь» має сталий бізнес, щодня реалізовуючи численну кількість свого товару. Виставляючи свої буси з продуктами і професійними продавцями на вулиці, поруч з селянами, які дійсно змушені продавати городину, щоб заробити на життя, ці люди користуються недосконалим законодавством у цій сфері та роблять свій бізнес. З приводу валютчиків, хочу зазначити, що на сьогодні покарання за цей вид правопорушень є неефективним та, фактично, недієвим. Зокрема, стаття 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за порушення правил про валютні операції. Так, незаконні скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засобу платежу або як застави - тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від тридцяти до сорока чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей. Крім того, за результатами розгляду складених адмінпротоколів у суді, в переважній більшості приймалось рішення про повернення коштів, у зв’язку з проблематикою доведення, що ці кошти були придбані злочинним шляхом. Тому зміни повинні відбутися на законодавчому рівні: або декриміналізація цього виду діяльності, або посилення відповідальності, тоді покарання в цьому випадку має бути дієвим. Ми знаємо про цю проблему та працюємо над її вирішенням.
Я візьму це до уваги та повідомлю патрульну поліцію для вжиття заходів.
З приводу крадіжок з автомобілів спостерігається наступна тенденція: за 2015 рік у Рівному зареєстровано 159 таких правопорушень, за 2016 – 263. Динаміка росту — на 65% більше. Всього по області зареєстровано 301 крадіжку з автомобілів. Так, дійсно, цифри розкриття є жалюгідними, але вони традиційно жалюгідні. У 2015 році розкрито 17 таких крадіжок, а в 2016 – 11. Так, це мало, але такий низький відсоток розкриття спостерігався і минулими роками. Тобто, це загальна проблема і, як мені доповідає керівник поліції Рівного, міська влада активно ініціює програму «Безпечне місто». Якщо у місцях концентрації транспортних засобів, які залишаються на вулиці у нічну пору доби, максимально встановити камери спостереження, то й, відповідно, рівень затримання злочинців збільшиться, а кількість крадіжок зменшиться. І це не є проблема лише поліції. Це є загальна проблема всього регіону та всієї країни, коли нижчає рівень доходів населення, підвищується рівень злочинності та, передусім, зростає вулична злочинність. Але знову ж таки, хочу наголосити, що ця проблема перебуває у мене на контролі, і, якщо у січні-лютому жодної такої крадіжки не розкрито, то у травні-червні – 5. Крім того, у розкритті такого виду злочинів є й ще один аспект. Як правило, крім грошей, документів і особистих речей викрадають навігатори та відеореєстратори, які, навіть, якщо і затримали зловмисника, ідентифікувати, в більшості випадків, без інших доказів, не вдається. А коли це буде підкріплено відеозображенням з камер спостереження, ми зможемо набагато швидше довести, що саме ця конкретна людина вчинила саме цей злочин. Тому цю проблему потрібно вирішувати комплексно, не лише силами поліції. Як приклад, хочу відмітити Радивилів, де по всьому місту встановлені камери, в поле зору яких потрапляють і дитячі майданчики. І поліцейські цілодобово дивляться в монітор і бачать, що відбувається. Тобто, місцева влада вирішила, що безпека дітей — найважливіша. Тому, за прикладом Радивилова, у Рівному можна це також запровадити і зробити ще й акцент на безпеці вулиць, в тому числі і на залишених на них автомобілях.

Читач (Гість) | 02.07.2016, 18:00:33
Одне з місцевих видань писало, що у поліції Рівненщини відмовляються оприлюднювати свої декларації про доходи. Чому Ви це робите? Адже громада, згідно з законодавством, має право знати, які у Вас доходи.

Відповідь: Ми абсолютно не приховуємо свої декларації про доходи, частина з них опублікована на офіційному веб-сайті поліції області. Нещодавно також надали відповідний на запит усі декларації керівників обласного управління поліції за останні кілька років.

Артур (Гість) | 02.07.2016, 17:54:11
ЩО там з ЯНТАРЕМ.

Відповідь: Читайте пресу, і наш офіційний веб-сайт, там все висвітлюються «Що там з ЯНТАРЕМ».

С.Князеву (Гість) | 01.07.2016, 16:34:31
Що є пріоритетнішим для рівненської поліції ,розганяти бабусь на базарі,чи нахабних мажорчиків-наркоманів котрі відкрито 'ширяються' на задніх сходах дитячої музичної школи №1?

Відповідь: Проблема наркоманії є також досить глибокою і зачіпає багато сфер суспільного життя. Аналізуємо динаміку за 2016-2015 роки. Якщо за 2015 рік Рівненський відділ поліції на вулиці затримав 37 чоловік з наркотиками, то в 2016 – році 49. І знову ж таки спостерігається тенденція покращення рівня виявлення та документування такого виду правопорушень після завершення процесу атестації поліції Рівненщини. У січні – 3 особи виявлено, у лютому – 4, квітень-травень – по 8 осіб, а в червні – 23. Поглянемо, що це за цифра 23. Це результат роботи двох служб: патрульної поліції та карного розшуку. Приміром, у червні 2015 року було затримано 6 осіб з наркотиками без мети збуту, тобто для власного вживання. А те, що робиться на задніх сходах дитячої музичної школи №1, я візьму це до уваги і будемо вживати профілактичні заходи.

Volodymyr Vorobey сколько стоит поставить помпу на "Старом селе"? пишу языком Пушкина и Лермонтова дабы избежать толкований)))Переглянути переклад

Відповідь: Обьясняю языком Пушкина и Лермонтова, не знаю, билеты не продаю, кто из моих продаст – «оторву руки», это образно, а реально – выгоню с работы.

Дубно (Гість) | 07.07.2016, 08:33:36
Вивчаю тему Великої танкової битви під Дубном. Нещодавно там було знайдено останки одного солдата. Скажіть, будь ласка, чи вдасться його перепоховати на цвинтарі і чи можливо провести розкопки на тому полі. На жаль, там людські наділи, але в землі поховано десятки десятків солдатів.

Відповідь:За ініціативою працівників поліції, в тому числі моєю, тому що маю таке хобі. Коли ніс службу на Київщині, активно співпрацював з Всеукраїнською громадською організацією «Закінчимо війну». У нас великий здобуток був – на околицях Борисполя ми відкопали 495 бійців нашої армії часів Другої світової війни. Наразі ми також вивчаємо питання знайденого солдата та готуємо відповідний сюжет. Крім того, активно співпрацюємо з представниками Товариства пошуку жертв війни «Пам'ять», Рівненського краєзнавчого музею. Ми мали зустріч 5 липня у мене в кабінеті, де обговорювали зазначене питання. Ми спланували роботу по якісному вилученні інших останків загиблих на тому місці, де був знайдений солдат, проведення пошукових робіт з метою їх ідентифікації. Також 9 липня ми разом знову були на місці знахідки, відповідні фахівці оглядали територію та вивчали питання на предмет можливості проведення подальших розкопок. Тому робота у цьому напрямку ще триває. Про результати цих заходів ми будемо повідомляти населення та публікувати відповідну інформацію на нашому офіційному веб-сайті.

ІРИНА (Гість) | 07.07.2016, 08:32:26
Коли поліція зупинить злочинну діяльність шахраїв, які протягом кількох років безкарно позбавляють рівнян житла і грошей, використовуючи при цьому спеціальні психологічні прийоми ДЭИР? Кримінальне провадження тягнеться вже майже два роки, але нічого не зроблено!!!

Відповідь: Це питання триматиму на контролі. Крім того я доручив керівнику слідчого управління особисто вивчити матеріали зазначеного кримінального провадження та вжити можливих дієвих заходів щодо вирішення цієї проблеми.

постраждалий від пограбунку (Гість) | 06.07.2016, 01:58:41
тиждень назад в мене пограбували гараж--винесли цінні речі та прилади.недавно я побачив свій инстумент в одному з ломбадів рівного,нащо повідомив працівників милиціі.Але працівники ломбарду навмисно перешкоджають роботі слідчих та зумисно ненадають информацію.Невже на них нема управи? бо якось цікаво получается що вроде и свій инструмент знайшов--але ничім не можу допомогти собі його вернути.

Відповідь: Ось підтвердження моєї відповіді щодо крадіжок з автомобілів. Людина сама знайшла свої викрадені речі, але не може їх забрати, оскільки Кримінальний процесуальний кодекс передбачає ряд процесуальних дій та отримання низки дозволів, щоб вилучити необхідні речі та документи і довести справу до логічного завершення. Ми звернемо увагу на це кримінальне провадження, проаналізуємо, щоб вжити заходів для прискорення реагування та вилучення відповідних речей.

питання (Гість) | 04.07.2016, 23:38:24
народна прикмета - якщо валютчики стоять на своїх місцях, значить, їх і далі кришують ментяри. що скажете, поліцай?

Відповідь: Що я Вам скажу, чесний, ввічливий громадянин, думайте, що хочете, це Ваше право. Відповідь на це запитання я вже надав.

полковнику (Гість) | 04.07.2016, 13:22:38
Менш як за місяць ,на половині вулиці 16 Липня м. Рівне було вчинено 3 крадіжки з проникненням. Хоч якусь з цих крадіжок доблесна поліція вже розкрила?

Відповідь: У цьому році у Рівному в цілому наразі спостерігається зменшення крадіжок порівняно з аналогічним періодом минулого року на 20 %. Але проблема розкриття квартирних крадіжок є і досить болюча. По місту розкрито лише 6 квартирних крадіжок, по області - 21. Ми працюємо над цим, у червні ситуація з розкриттям дещо покращилася, однак загальна проблема, поки що залишається.

Надія (Гість) | 03.07.2016, 00:46:18
Мене цікавить питання автомобільного ринку в напрямку Млинова.Те що біля АЗС прибрано і чисто,коли поруч знаходяться працівники поліції-це одне, а те що в Млинівському напрямку-нічого не змінилося, стало ще гірше,тому що поліція не має бажання за тим спостерігати,коли по дорозі не можливо проїхати маршруткам,автомобілям,тому що всі ходять по автодорозі як кому заманеться-продавці,покупці...жах!!!!!!!!!!!!!

Відповідь: Я повідомлю патрульну поліцію про зазначену проблему для того, щоб вони звернули увагу на цю вулицю.





На правах реклами