Ми у Facebook
22.07.2016, 15:30

Паспорт в Україні видаватимуть з 14 років

Верховна Рада України ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її соціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України".
Після підписання Президентом України та набрання чинності законопроекту не лише міграційна служба,а й Центри надання адміністративних послуг та Державні підприємства "Документ" зможуть приймати документи для видачі ID-картки всім громадянам України. Як очікується, до набрання чинності абсолютна більшість підрозділів служб будуть забезпечені необхідним обладнанням для оформлення цих документів.

Чому на ринках Рівного різко подорожчали помідори?

Законопроектом передбачено:
розмежування видів документів з імплантованим безконтактним носієм і без нього;
запровадження оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку (паспорт оформлятиметься на 4 роки роки особам, які не досягли 18-річного віку; після 18 років – на 10 років);
запровадження посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, та проїзного документа особи, якій надано додатковий захист;
запровадження картки трудового мігранта як документа, що посвідчує особу іноземця або особи без громадянства, які мають намір займатися підприємницькою діяльністю в Україні, що підтверджує законні підстави для тимчасового проживання в Україні.

Жителі Рівненщини можуть легше перетинати кордон

Паспорти громадян України містимуть текст українською та англійською мовами. Водночас для оформлення ID-картки відцифровані відбитки пальців рук вноситимуть тільки за згодою особи.

У Рівному створюють ресурс, за допомогою якого мешканці зможуть взаємодіяти із владою

Валентина Іванюк
головний спеціаліст із зв‘язків з громадськість та ЗМІ
УДМС України в Рівненській області





На правах реклами