Ми у Facebook
12.08.2016, 19:00

Екстрена валізка: що потрібно мати при собі на випадок війни

З огляду на вкрай складну ситуацію в країні, краще бути готовим до всього. Напоготові варто мати екстрену валізу.
Це узагальнене визначення набору речей, який необхідний кожній цивільній людині, щоб вижити в будь-якій екстремальній ситуації.

Цивільний тривожний рюкзак призначений для максимально швидкої евакуації із зони надзвичайної події, будь-то землетрус, повінь, пожежа, загострена криміногенна обстановка, військові дії. Вміщувати речі які допомжуть вам вижити потрібно саме в рюкзак а не в сумку — там практичніше та зручніше.

Рюкзак треба укладати не за принципом «важке – вниз», а розподіляти вантаж рівномірно. Укладайте рюкзак так, щоб можна було швидко знайти потрібну річ. Добре, якщо рюкзак укомплектований спеціальною накидкою від дощу.

Список речей і продуктів першої необхідності які вам потрібно буде зібрати частково заснований на рекомендаціях Нью-Йоркської служби з надзвичайних ситуацій. Можливо, у вашій місцевості і для вашої родини його доведеться скоротити або ж розширити.



Що треба покласти в рюкзак на випадок війни:
1. Важливі документи у водонепроникній упаковці. Заздалегідь зробіть копії всіх важливих документів – паспорта, автомобільних прав, документів на нерухомість, автомобіль і т.д. Документи треба укладати так, щоб у разі необхідності їх можна було швидко дістати.
2. Кредитні картки та готівку.
3. Дублікати ключів від будинку і машини.
4. Карту місцевості, а також інформацію про спосіб зв’язку і умовленому місці зустрічі вашої родини.
5. Засоби зв’язку та інформації. Невеликий радіоприймач з можливістю прийому в УКХ і FM діапазоні. — це дозволить вам бути в курсі ситуації. Мобільний телефон із зарядним пристроєм.

6. Ліхтарик (краще кілька) і запасні батарейки до нього.
7. Компас та годинник.
8. Мультитул – багатофункціональний інструмент, зазвичай у вигляді складних штук, в яких заховані додаткові інструменти (лезо ножа, шило, пила, викрутка, ножиці і т.п.).



9. Ніж — обов’язково, також можна прихопити топірець.
10. Сигнальні засоби: свисток, фальшвеєр.
11. Пакети для сміття, об’ємом 120 літрів. Може замінити намет або тент, якщо розрізати.
12. Рулон широкого скотчу.
13. Упаковка презервативів (12 штук без коробки, звісно, без мастила і ароматизаторів).
14. Шнур синтетичний 4-5 мм, близько 20 м.
15. Блокнот і олівець.
16. Нитки та голки.
17. Аптечка першої допомоги, яка повинна містити: бинти, лейкопластир, вата, йод, «Активоване вугілля» (інтоксикація), «Парацетамол» (жарознижувальний), «Пенталгін» (знеболююче), «Супрастин» (алергія), «Імодіум» (діарея), «Фталазол» (шлункова інфекція), «Альбуцид» (очні краплі).
18. Покладіть ліки (мінімум на тиждень), що також вживаються вами, з описом способу застосування і дози, а також рецепти, прізвища і мобільні телефони ваших лікарів;

19. Одяг: комплект нижньої білизни (2 пари), шкарпетки бавовняні (2 пари) і вовняні, запасні штани, сорочка або кофта, плащ-дощовик, в’язана шапка, рукавички, шарф (може знадобитися в найнесподіваніших ситуаціях). Зручне, надійне взуття.
20. Міні-намет, поліуретановий килимок (каремат), спальник, якщо залишиться місце.
21. Засоби гігієни: зубна щітка і зубна паста, мило, рушник, туалетний папір, одноразові сухі хустки або серветки, в тому числі і вологі, носові хустки. Жінкам – засоби інтимної гігієни. Можна взяти бритву і манікюрний набір.
22. Речі для дітей.
22. Посуд: казанок, фляга, ложка, кружка металева 0.5л, розкладний стаканчик.
23. Сірники туристичні, запальничка.
24. Запас їжі на кілька днів, особливо необхідна питна вода: – Запас питної води на 1-2 дні, який треба періодично оновлювати; – Висококалорійні солодощі: кілька батончиків «Snickers», льодяники; – Набір продуктів: пару банок консерв, галети, суп-пакети, м’ясні та рибні консерви. Якщо дозволяє місце: крупа перлова, гречана, рис , пшоно, макарони, вермішель, сухі овочеві напівфабрикати; – Горілка, вино, спирт.
25. Сімейні цінності, реліквії, але ні в якому разі не на шкоду всьому іншому.

До речі, в Японії на офіційному рівні рекомендували громадянам мати ось такий екстрений чемоданчик:

Для збільшення - натисніть











Частина японського виховання - це громадянська оборона. Прийоми цивільної оборони японці відпрацьовують з малих років, і тренування йдуть постійно. Тому у багатьох сім'ях є свій "тривожний чемоданчик", запас їжі та медикаментів.


Джерело: livejournal sturm_waffen





На правах реклами