Ми у Facebook
16.08.2016, 12:40

Кожен п'ятий рівнянин минулого року отримав дорогий подарунок або спадщину

Одним із лідерів серед видів доходів, які декларують громадяни за 2015 рік, є доходи у вигляді спадщини або подарунків. Їх задекларувало 388 жителів Рівного.
Всього, за результатами цьогорічної деклараційної кампанії 1978 рівнян відзвітували про отримані статки на загальну суму 38,7 млн. гривень. З них до казни надійде майже 7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 1,2 млн. грн. військового збору.

До уваги рівнян: субсидію можна оформити онлайн

Нагадаємо, що власність, успадкована від члена сім’ї І-го ступеня споріднення, оподатковується за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб.
Громадянин, який отримує спадщину від члена сім'ї ІІ-го ступеня споріднення, сплачує податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5% від вартості успадкованого майна.

Оподаткування доходу, отриманого платником податку як дарунок (або за договором дарування) від фізичних осіб оподатковується за правилами оподаткування спадщини.

Учасники АТО зможуть простіше знайти роботу

Відповідно до Податкового кодексу України членами сім’ї фізичної особи І-го ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Решта членів сім’ї фізичної особи вважаються такими, які мають ІІ-й ступінь споріднення.

За матеріалами ГУ ДФС у Рівненській області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ