Ми у Facebook
18.08.2016, 18:40

25: творці Незалежності. Микола Карапетян: “На регіональному рівні можна створити осередок європейської України!”

На Рівненщині та в цілому в Україні не так багато успішних прикладів міського самоврядування. А що може краще говорити про довіру людей до міської влади та зокрема до міського голови, як не той факт, що одну і ту ж людину обирають очолювати територіальну громаду впродовж більш ніж 10 років.
На Рівненщині є такий без перебільшення унікальний випадок. Мова йде про Миколу Карапетяна, який працює на посаді міського голови Радивилова з 2002 року. За ці 14 років Микола Аракелович не тільки зміг завоювати довіру людей, а й об'єднати навколо Радивилова потужну громаду, яку називають однією з найпотужніших в Україні.
На останніх виборах, які відбулися у 2016 році, Микола Карапетян впевнено переміг, здобувши підтримку не тільки в самому Радивилові, а й у тих селах, які приєдналися до районного центру в процесі децентралізації. Мова йде про Башарівську, Дружбівську, Немирівську та Підзамчівську сільради, які тепер працюватимуть разом з містом Радивилів.

Рецепт такого високого рівня довіри населення до Миколи Аракеловича надзвичайно простий та складний водночас. Адже завжди відкритий до спілкування, відвертий у своїх обіцянках та діях, міський голова Радивилова зміг забезпечити успішну життєдіяльність міста, яке він очолює.

Самі ж містяни теж не приховують того, що до керівника громади можна звернутися з будь-якими питаннями, адже він відкритий до прийому громадян та намагається почути та допомогти кожному. Водночас і не обіцяє “золотих гір”, якщо розуміє, що те чи інше питання не є в його компетенції.

Мешканці Радивилова кажуть, що практично щоденно бачать те, як змінюється та вдосконалюється їх рідне місто. Адже попри складну суспільно-політичну та фінансову ситуацію в країні, вдається діяти за планом та проводити облагородження Радивилова. Так, не можна не зауважити, що відбулися капітальні ремонти вулиць, вкладено нове асфальтобетонне покриття, проводиться опорядження фасадів приміщень, ремонтуються дахи та створюється нове європейське обличчя міста.
Микола Аракелович сподівається, що завдяки децентралізації зможе зробити ще більше добрих справ для об'єднаної громади. Адже вірить, що тепер йому не будуть говорити “згори” про те, куди виділяти ті чи інші кошти, а їх можна буде вирішувати громадою на місці. Не відкидає Микола Карапетян і того, що реформа відкриває ще більше дверей для того, щоб залучати грантові кошти для реалізації актуальних проектів для міста.

Попри величезну кількість вже проведеної роботи, міський голова Радивилова Микола Карапетян переконує, що не збирається зупинятися на досягнутому, а вже має плани щодо того, що варто першочергово змінювати у громаді. Це і розвиток соціальної інфраструктури, продовження ремонтів доріг, вуличного освітлення, благоустрою фасадів будинків та ще багато чого. Завдяки об'єднанню громади у мера роботи не зменшилося, а швидше навпаки, адже той рівень, якого вдалося досягнути у Радивилові, вдалося перенести на села, які тепер є частинкою Радивилівської об'єднаної територіальної громади. Також міський голова збирається працювати над тим, щоб навчання у селах було на такому ж високому рівні, як і в місті.

Досвід Миколи Карапетяна — це хороший приклад того, як хороший антикризовий менеджер, гідний керівник та прогресивний керівник громади може вести її правильним шляхом. І сам Микола Аракелович доводить, що правдивими обіцянками та щоденними зусиллями можна на регіональному рівні створити прогресивний осередок європейської України.





На правах реклами