Ми у Facebook
19.08.2016, 19:40

25: творці незалежності. Мер високого польоту

Уродженець Краснодарського краю Росії, який починав кар'єру на Луганщині, Віктор ЧАЙКА був набагато більшим патріотом Рівного та України, ніж чимало з тих, хто голосно говорив про це на кожному кроці.
Його патріотизм був не показним, не мітингово-майданним, не книжно-художнім – пропрацювавши понад чверть століття в автомобільній галузі, Чайка не цурався міцного слівця й до кінця життя так і не навчився говорити гарною українською. Але його суржик не дратував так, як пізніше дратували багатьох "кровосісі" Азарова...

Крилаті вислови Віктора Чайки

Він викликав добру посмішку, а не роздратування. Віктора Чайку любили й поважали за конкретні справи для міста. І хай би там хто зараз не говорив про те, що його методи управління були радянськими, виправданими у суспільстві з плановою економікою, а не в ринкових умовах. І що легко щось будувати і ремонтувати в місті, маючи безперебійне фінансування, як за часів Союзу. І що були, мовляв, інші міські голови, якщо вже комусь хочеться згадати Союз, — не менш успішні, той же Олексій Користін ("мер" у 1968-81 рр.), приміром...

Але факт залишається фактом: Віктор Чайка став для Рівного людиною-символом. Символом будівництва, здорового прагматизму, роботи з засуканими рукавами, тієї самої “комуналки”, стан якої значною мірою визначає якість життя у конкретному населеному пункті. А символом самої епохи Чайки стали троянди у центрі міста.

Чим вам запам’ятався Віктор Чайка? [ОПИТУВАННЯ]

І у серцях багатьох рівнян залишилась добра пам'ять про людину, яка як могла робила все можливе, аби в Рівному було чисто й затишно. І найкращим пам'ятником багаторічному міському голові Рівного Віктору Анатолійовичу Чайці буде чисте, затишне, впорядковане місто, в якому зручно жити нам, рівнянам. А це — від кожного з нас і залежить.





На правах реклами