Ми у Facebook
30.08.2016, 13:00

У Рівному гостювали металеві риби та “цвіли” металеві маки

Традиційний для Рівного фестиваль “Металеве серце” відбувся у Рівному.
Фестиваль відбувався протягом двох днів, 27 по 28 серпня. Цьогоріч фестиваль уже був 5-й — ювілейний. В урочистостях також взяв участь голова міста Рівного Володимир Хомко.



ДИВИТИСЯ ФОТО З ФЕСТИВАЛЮ



Темою фестивалю стали риби, які слугуватимуть прикрасою центральної композиції "Мова риб" авторства Артема Вольського та Романа Велігурського. Як розповідає організатор фестивалю Ніна Крока, оскільки фестиваль ювілейний, то і матеріал для центральної скульптури обрали незвичайний — ковалі поєднували залізо та базальт. За словами Ніни Кроки, головна ідея, яка закладена у цій тематиці — побажання, аби всі ми почувалися спокійно як риби у воді. І зараз настав час працювати, а не говорити.



БІЛЬШЕ ФОТО

ФОТО - У Рівному провели блакитно-жовтий флешмоб

Участь у фестивалі взяли ковалі не тільки з України, до речі, на свято завітали і майстри з тимчасово окупованих територій, але й профі з інших країн. Не забули і загиблих у зоні АТО колег — їх згадали хвилиною мовчання. А їх нагороди вручили їх родичам.



[url]Рівняни збудували унікальну “чашу”[/url]

Ковалі також кували металеві маки, які потім передадуть до міста Іпр, де під час Першої світової війни уперше застосували отруйний газ — Іприт. Більше двох тисяч маків з різних країн утворять одне "Макове поле" — у пам'ять про усіх жертв війни.

ДИВИТИСЯ ФОТО З ФЕСТИВАЛЮ

За повідомленням відділу інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради





На правах реклами