Ми у Facebook
01.09.2016, 13:40

ФОТО - В Острозькій академії відбулася Інавгурація - 2016

Інавгурація-2016 — церемонія посвяти в спудеї Острозької академії відбулася у День знань, 1 вересня, на території академічного парку.
Перший дзвоник або, іншими словами, посвята у студенти в Острозькій академії - це не просто свято, а ціла урочиста церемонія. Під час цього дійства усі студенти та їх батьки потрапляють у неймовірний світ під назвою "Острозька академія".

Цьогорічне свято не стало винятком. "Інавгурація 2016" пройшла урочисто, з прекрасними промовами та дорогими гостями. Серед них - академік Микола Жулинський, поет Іван Драч, перший представник Президента України в Рівненській області Роман Василишин, народний депутат Юрій Вознюк.

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник з гордістю повідомив присутнім, що університет за цілою низкою показників цьогорічної вступної кампанії увійшов до числа лідерів серед усіх вишів України. Безпрецедентним стало й зниження оплати за навчання на деяких спеціальностях - у той час, коли навколо все лише дорожчає. Вразило й те, що цьогоріч до Острозької академії було подано на 2,5 тисячі заяв вступників більше, ніж торік - при тому, що загальна кількість випускників в Україні менша приблизно на 20%, а закордонні виші активно конкурували з вітчизняними. Все це свідчить про подальше зростання престижу Острозької академії - університету, який у жовтні урочисто відзначатиме 440-річчя.

А вже завтра в Острозькій академії розпочнеться звичайний навчальний процес (сьогодні пари з самого ранку були не в усіх курсів), і студенти 1-5 курсів сядуть за парти та слухатимуть цікаві лекції.








Фото зі сторінки Юлії Новак-Голубєвої у фейсбук





На правах реклами