Ми у Facebook
06.09.2016, 07:40

Небезпечна вулиця Межова: рівняни готові протестувати, бо бояться за життя своїх дітей

Фото з: 0352.ua.

До редакції порталу ОГО звернулися мешканці однієї із вулиць Рівного.
Рівняни, які живуть на вулиці Межовій, розповідають про те, що їхнє життя фактично перебуває під небезпекою, адже вони щодня ризикують потрапити під колеса авто. Річ у тім, розповідають рівняни, що вулицею Межовою постійно їздять автомобілі, у тому числі й вантажівки із вантажем. А тротуару для пішоходів немає. Саме тому жителям Межової іноді доводиться бути неабияк винахідливими, щоб не потрапити під колеса авто. Рівняни з вулиці Межової говорять, що їх вулиця раніше була тихою, автомобілі їздили рідко, а тому відсутність тротуару особливо не дошкуляла. Все змінилося більш як 5 років тому — Межовою почали активно їздити легковики та вантажівки, адже це зручний спосіб дістатися до ринку, різних підприємств та залізничного переїзду. Тому місцевим доводиться мати справу з нахабними водіями, які зовсім не хочуть поступатися місцем пішоходам.

ФОТО - Розрите Рівне, або Як у місті через ремонт постійні затори

Відчути себе у ситуації людей, які живуть на вулиці Межовій, довелося і автору цих рядків, який кілька місяців тому прямував цієї вулицею. Тротуару не було, а тому ішов краєм вулиці. Побачивши вантажівку, яка з’явилася на початку вулиці, відійшов у бік і зупинився. Оскільки сама вулиця невелика, то вантажівка зайняла практично увесь її простір, отже залишалося надіятися на те, що водій зупиниться пропустить, адже можливість безпроблемно розминутися із авто була вкрай примарною. Та водій вирішив рухатись далі, вочевидь, надіючись на свою майстерність. Довелося максимально відступати до узбіччя, буквально втискаючись у паркани, яким огороджені приватні будинки. Запевняю, що відчуття, коли в кількох сантиметорах поруч гуркотить старе радянське авто, а брудні колеса крутяться майже поруч стоп, забути доволі важко. Шкода, що запам’ятати заляпаний номер авто не вийшло... І біда не лише у нахабних та самовпевнених водіях, а в тому, що з такими “профі” - кермачами можуть зустрітися і діти, які живуть на цій вулиці й щодня ходитимуть до школи.

Рівненський підприємець заплатить понад 600 тисяч гривень за забруднення повітря


Мешканці вулиці Межової говорять, що, аби звернути увагу громадськості на свої проблеми, перекривали вулицю ще 23 серпня. Адже звернення до різних міських інстанцій результату не дали. Зараз рівняни, які живуть на вулиці Межовій, приготували звернення до представників міської влади з єдиним проханням — облаштувати тротуар для перехожих. Адже це, на їхню думку, може бути оптимальним вирішенням цієї проблем. І, якщо тротуар не почнуть облаштовувати найближчим часом, вони готові знову вдатися до мирної акції протесту й ще раз перекрити вулицю.

Адже справа не лише у їхній безпеці та здоров’ї. Йдеться також про життя та здоров’я їхніх дітей.

Коментарі міських чиновників та експертів щодо цієї проблеми читайте у наступних матеріалах порталу ОГО.





На правах реклами