Ми у Facebook
14.09.2016, 06:00

Коли і кому з рівнян потрібно відвідати Пенсійний фонд

Більшість громадян вважають, що з Пенсійним фондом вони мають спілкуватися лише під час призначення пенсії. Однак, є ситуації, коли без особистої заяви пенсіонера не обійтися.
Заява про виплату пенсії у зв'язку з переїздом на постійне місце проживання за кордон

Пенсіонер, який переїжджає на постійне місце проживання за кордон, і хоче отримати пенсію за шість місяців наперед, має звернутися з відповідною заявою в орган Фонду, у якому він перебуває на обліку, а також надати закордонний паспорт з відміткою про дозвіл на виїзд за кордон на постійне місце проживання. Одночасно пенсіонер має надати довідку з центру надання адміністративних послуг про зняття з реєстрації місця проживання в Україні, у якому зазначено країну вибуття й дату зняття з реєстрації. Саме з місяця, що настає за місяцем зняття з реєстрації, обчислюють суму пенсії за шість місяців, яку виплачують наперед, перед від'їздом одержувача пенсії за кордон.

Рівненський регіональний ЦНАП допоможе зекономити ваш дорогоцінний час

Заява на запит пенсійної справи за новим місцем проживання

Заяву на запит пенсійної справи за новим місцем проживання подає пенсіонер особисто в орган, що призначає пенсію за новим місцем проживання (реєстрації). Якщо особа, якій призначено пенсію, не досягла повноліття або є недієздатною, то заяву подає законний представник такої особи.

До заяви про запит пенсійної справи додають документи, що
підтверджують нове місце проживання пенсіонера, бажано пенсійне посвідчення.

Де знаходиться Пенсійний фонд Рівного [+Фото]

Для осіб, переміщених із тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, до заяви, крім, документів, що посвідчують особу, додають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, видану відповідно до постанов Кабінету Міністрів № 509 від 01.10.2014 та № 365 від 08.06.2016.

Місце тимчасового проживання, зазначене в заяві пенсіонера, у довідці має належати до території обслуговування управління Пенсійного фонду України, куди звертається особа.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ