Вчителям Рівненщини обіцяють престижну зарплату
На скільки менша зарплата українського вчителя у порівнянні з його іноземними колегами (ІНФОГРАФІКА)
За її словами, таке нововведення передбачене у проекті закону «Про освіту».
— У проекті закону «Про освіту», який ми підготували, закладена адекватна оплата праці вчителя. Зрозуміло, що ми не зможемо забезпечити її відразу, навіть якщо буде прийнятий закон. Повинен бути розроблений план, як ми будемо поступово піднімати рівень оплати праці вчителя, — зазначила Гриневич.
Міністр відзначила, що вчительська зарплата повинна бути на рівні трьох мінімальних заробітних плат. Крім того, для вчителів буде можливість пройти добровільну сертифікацію, що дозволить їм отримувати доплати.
Зарплату вчителів хочуть прив'язати до успішності учнів
На уточнююче питання, чи вважає вона достатньою зарплату в 4,5 тис грн, Гриневич відповіла: “Це базовий оклад. У вчителів є ще система надбавок. І тоді середня зарплата могла б вийти орієнтовно на рівні 6-7 тисяч. Звичайно, всім нам мало. Ми розуміємо, що вчитель недооцінений. Але це значно краще, ніж те, що маємо сьогодні: середня зарплата вчителя – близько 3600 з надбавками”.

Простий рецепт шоколадного чізкейка

Поєднання вишні, вершкового сиру і шоколаду це просто щось неймовірне!
переглядів: 868
Як залишатися молодою якнайдовше: дієві поради від спеціалістів

Медики поділилися секретом, як подовжити молодість.
переглядів: 1059
«Укрзалізниця» запустила офіційні канали для інформування пасажирів приміських поїздів

АТ «Укрзалізниця» зробила ще один крок назустріч пасажирам приміського сполучення, запустивши офіційні інформаційні канали у популярних соціальних мережах – Telegram, Viber та WhatsApp.
переглядів: 330
У Рівному через аварію тимчасово відсутнє водопостачання на двох вулицях

Сьогодні, 6 квітня, з 10:30 у Рівному тимчасово припинено водопостачання на вулицях Здолбунівській та Сердечній.
переглядів: 311
Як точно відміряти борошно без кухонних ваг: практичні поради для кулінарів

У світі кулінарії точність має вирішальне значення, особливо коли йдеться про випічку. Один зайвий грам — і тісто вже не піднімається, а торт втрачає очікувану текстуру. Саме тому так важливо правильно дозувати інгредієнти, зокрема борошно — основу більшості хлібобулочних виробів та десертів.
переглядів: 380