Ми у Facebook
28.09.2016, 16:40

"Влада хоче порушити закон", - рівняни обурені тим, що для садочка потрібна буде прописка

Інформація про те, що дітей, які не прописані у Рівному не приймуть в садочок сколихнула соціальні мережі.
Нагадаємо, що під час сесії міської ради 27 вересня мер підтвердив що дав усне розпорядження не приймати дітей, що не прописані у Рівному.

У рівненських садочках не зможуть вчитися діти не прописані у Рівному

Водночас інформація про це швидко знайшла своє обурення серед рівнян. Вони впевнені, що такі дії міської влади є незаконними. А правозахисники готові "воювати" з владою і в соцмережах пишуть про те, що готові стати на захист батьків та дітей у разі такої ситуації.

Як зареєструвати дитину в дитячий садочок Рівного



Ось що кажуть про це самі рівняни:


Наталія Малиновська Стаття 9 ЗУ "Про дошкільну освіту" підтверджує, що це питання навіть не в площині дискусії

Alla Rogashko Мають, 100%!!!

Yuliya Pyshnyuk +
Тим більше, якщо батьки поповнюють міський бюджет

Тетяна Клименко Колись в садочку наголошували, що садок для дітей працюючих батьків))) то як вигідно, так і трактують

Ліана Диновська Часто люди проживають не за місцем реєстрації , що в такому випадку.? Дитина автоматично позбавиться права на дошкільне виховання

Юрій Пантелєєв Є Закон - і він відповідь на Ваші запитання, все інше не більше ніж безглузде ляпання коментарями !

Володимир Торбiч Ті батьки, які розбираються в законодавстві і є правосвідомими легко заведуть своїх дітей в садок. А всі інші...

Mykhailo Mykhailov Ситуація, живу 50 метрів від садочку, місяць після народження реєструємся в електронній черзі щоб після 2 років піти в садочок - але містя для нас вже немає.... Колиж тоді реєструватися???? Хто скаже...

Юрій Пантелєєв Кому будуть відмовляти письмово на ваші письмові звернення - обіцяю БЕЗКОШТОВНО написати заяви до НП, а у випадку необхідності через суд зобов'язати НП внести дані до ЄРДР та провести досудове розслідування ! Звертайтесь !

Ілліна Валентина Для мене це питання взагалі болюче, бо живу в Квасилові і про ситуцію з влаштуванням дитини у садок згаю не з чуток. Рішення вважаю безглуздим. Направду, у селищі один садок і це проблема не Хомка, а керівників Квасилова. Утім, більшість мама та тат на роботу їздить саме до Рівного, туди ж сплачують податки, то чому не мають права прилаштувати дитину у міський дитзаклад????

Natali Savenko Як це питання вирішується в Ізраїлі. Кожна сім'я проживає в певному районі і сплачує податок в мерію так звана арнона. Розмір Арнони залежить від району, від розміру квартири, будинку ( від 35 до 120$ в місяць). Відповідно всі мешканці зареєстровані з дітьми в цьому районі. Нагадаю що в Ізраїлі більшість живе в орендованих квартирах. Відповідно до реєстрації відділ освіти мерії розподіляє дітей в садочки, школи і т.д. Неможливо бути зареєстрованим в одному місці а вимагати садочок в іншому. І це не залежить в якому місці працюють батьки. Можливо віддати дитину в зручне місце в приватний садок, а це зовсім інша плата. Питання в тому що потрібно спрощувати процедуру реєстрації в Україні , особливо для тих хто живе в орендованих квартирах.


Юрій Макар
100% це правильно!!!


Руслан Іванович
От і виходить, що тим хто переїхав з окупованих територій, або наприклад по роботі, будуть тупо сидіти вдома з дітьми, замість того щоб влаштуватись на роботу. Брєд.


Myroslava Kozitska
З одного боку поавильно ..
Але так дивно звучить: "Наші діти, ваші діти ..."(((

Юрій Макар
Звучить може як завгодно, а в реальному житті воно завжди так було є і буде як не прикро звучить!!! П.С. в цій державі з людьми ніхто не рахується а з нашими дітьми тим більш !!!!

Kordonets Oleg
це зроблено виключно для поповнення тіньового бюджету освітян ну і очільника міста. Будуть рєшунькать, як і раніше, тільки тепер дорожче)))

Nataliya Kolomiyets Vidnichuk
а тим, хто переїхав в Рівне, працює тут, податки платить, але не прописаний, як будете з субвенціями вирішувати? Чи діти таких батьків будуть через податкову в садочок ходити? А чи не краще поповертати садочки у фірм які арендували-арендували їх, а потім - хап- і приватизували? Чому місто не зобов"яже забудовників будувти й садки ?







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ