Ми у Facebook
29.09.2016, 15:00

На Рівненщині відкрили новий завод з виробництва мінеральних добрив (+ ВІДЕО)

Новий завод мінеральних добрив урочисто відкрили у селі Нова Любомирка на Рівненщині. Його потужність становить 300 тонн добрив на добу, в грошах це півмільярда гривень за рік.
Завод побудувала група компаній "УкрТехноФос", яку очолює Юрій Супрунюк, голова Рівненської обласної організації Аграрної партії, депутат Рівненської районної ради.

Поява такого виробництва вкрай необхідна, оскільки донедавна ринок добрив в Україні був монополізованим. Тепер українські агровиробники матимуть більший вибір, отримають ефективні добрива за доступною ціною. Це дозволить підняти врожайність, оскільки добрива марки UPhos розроблені та адаптовані під біологічно-мінеральні характеристики українських ґрунтів.


ДИВИТИСЯ ВІДЕО

Керівництво підприємства навмисно вирішило зробити відкриття заводу максимально відкритим, щоб усі присутні могли переконатися, що в Україні хочуть, можуть і люблять працювати. Тим самим “УкрТехноФос” доводить, що пропонує ринку новий український продукт, який не буде поступатися зарубіжним аналогам. А з іншого боку, відкриття на Рівненщині такого потужного підприємства – це знак для інвесторів, що в області є і будуть потужні проекти, а також є люди, які можуть їх реалізовувати.

– Ми у своїй діяльності керуємося принципами відкритості та прозорості. Не боїмося і не ховаємося від влади, не приховуємо податки і не тікаємо від земляків за великі паркани. Бо, по-перше, так живуть у всьому світі, а, по-друге, Бог та суспільство дали нам шанс працювати,
удосконалюватися та жити на цій благодатній землі, – зазначив під час урочистого відкриття голова спостережної ради групи компаній “УкрТехноФос” Юрій СУПРУНЮК. – Група компаній “УкрТехноФос” з самого початку свого заснування у роботі керується принципами: “Роби українське! Купуй українське! Живи в Україні”. І це не просто патріотичні гасла, а те, що повинно зараз нас об'єднати.



Варто відзначити і той факт, що завдяки відкриттю нового заводу більше сотні людей з Рівненського району отримають робочі місця. І це в час економічної кризи, коли на працівників чекають масові скорочення та рівень безробіття в державі постійно зростає.

– Позитивне зрушення найбільше, що 110 людей отримали робочі місця. У нас на Рівненщині на одне вакантне місце 13 безробітних. І що також важливо, що на цьому підприємстві використовується українське обладнання, українська наука, українські виробничники. Це підтвердження того, що кожен день в Україні аграрії розвивають економіку, дають робочі місця тисячам людей, – зазначає голова Аграрної партії України Віталій СКОЦИК. – Нові робочі місця з гарними зарплатами та прекрасними умовами роботи на селі сьогодні мають високу цінність, а це наповнення місцевого та загальнодержавного бюджету! Подальші інвестиції в освіту, науку та медицину! Підприємство, яке відкрито у Рівненському районі, є яскравим прикладом того як аграрним виробникам ставати більш ефективними та конкурентноздатними.




ДИВИТИСЯ ВІДЕО

На урочистому відкритті заводу групи компаній “УкрТехноФос” побували представники обласної влади – заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Ігор ТИМОШЕНКО та керівництво району – голова районної ради Віталій СТЕЛЬМАХ і голова Рівненської районної адміністрації Володимир ПИЛИПЧУК. Усі вони відзначили, що інноваційні підходи, які пропагує підприємство “УкрТехноФос” – це надзвичайно важливо у наш час. А створення нових робочих місць для мешканців сіл Рівненського району – це те пріоритетне завдання, яке повинні ставити перед собою всі підприємці області. Відкриття ж нового заводу, за словами очільників області та району, – це внесок у розвиток економіки, як Рівненщини, так і всієї України.



Тетяна МИХАСЮК, голова Олександрійської сільської ради, на території якої відкрився новий завод, висловила сподівання, що виробництво принесе місцевій громаді лише користь.

"Нам потрібна безпека і здоров’я людей, безпека довкілля і, звісно, доходи в бюджет. Дуже добре, що місцеві жителі працюватимуть на заводі", – підкреслила вона.

Гендиректор "УкрТехноФос" Юрій Супрунюк запевняє, що на заводі використана екологічна технологія, яка виключає будь-який злив чи випаровування шкідливих речовин. На підтвердження своїх слів він провів екскурсію виробництвом.



Таким чином група компаній “УкрТехноФос” в черговий раз підтверджує те, що вже зараз не словами, а конкретними діями робить внесок у розбудову України. Адже пропозиція для сільгоспвиробників отримувати гідну альтернативу значно дорожчим закордонним добривам – це також прояв справжнього патріотизму. Своїм динамічним розвитком, створенням робочих місць та інноваційними підходами підприємство “УкрТехноФос” доводить, що вони прийшли не на один рік, а прийшли – назавжди.


ДИВИТИСЯ ВІДЕО






На правах реклами