Ми у Facebook
10.10.2016, 19:30

Поради рівнянам: Як позбутися мишей у будинку

З настанням холодів миші дуже часто просто "атакують" будинки і квартири. Боротися з надокучливими гризунами варто відразу як тільки ви помітили якісь ознаки їх присутності. А допоможуть у цьому кілька дієвих способів.
1. Старі добрі мишоловки. Скористатися таким способом ви можете тоді, коли час-від часу помічаєте 1-2 мишки у приміщенні. Для їх вилову мишоловку з приманкою (сир, хліб з олією, сало) найкраще ставити на ніч, адже вдень у пастку може ненароком потрапити ваш домашній улюбленець.

Крім стандартних мишоловок можна використати і спеціальний клей. Намажте ним поверхню і залиште на певний час. Якщо клей якісний, гризун приклеїться до поверхні. Тільки не наносьте клей безпосередньо на підлогу чи лінолеум, краще для цього використати шматок непотрібного паркету чи чогось подібного.

2. Отрута. Саме отрутою найчастіше виводять мишей, але й тут немає гарантії, що всі миші з'їдять отруту. Більше того, небезпечно розсипати отруту в будинку, де є діти чи домашні улюбленці. Таким способом виведення мишей ви можете скористатися лише тоді, коли гризуни оселилися у підвалах, на горищі чи інших закритих приміщеннях.

3. Різкі запахи. Якщо ви помітили нірку, яку вже встигла зробити миша у приміщенні, просто покладіть туди тряпочку, змочену в спирті або оцеті - миші не переносять різких ароматів і втікають подалі від них.

4. Ультразвуковий відлякувач. Даний механізм випускає звукові хвилі, які відлякують мишей, кротів та щурів. Ось що пишуть рівняни про такий відлякувач мишей у спільноті "Вилка-мікс":

Іванна Станкевич: "В моєї подруги і в знайомих є - кажуть дуже дієво."

Наталія Янченюк: "У родичів був. Не ефективний зовсім. Коштував відносно не багато, але свої функції не виконував взагалі."

Елена Роенко: "Якщо оригінальний, то діє. Раніше був в "Епіцентрі". Фірма "Чистий дім". Ціна в районі 200-300 грн."

Андрей Музичук: "В епіцентрі придбав 260грн. 2 тиждні гризунів нема і не чути - значить працює."

Ну а для того, щоб попередити заселення мишей у ваш будинок, навколо нього радять висаджувати м'яту, адже вона також відлякує надокучливих гризунів.

Читати також:

Створено меблі, які пожирають мух, комарів та мишей

Як захистити квартиру від комарів, мух та шкідників [ОГЛЯД]

Патріотичний флешмоб: У супермаркет запустили 46 мишей, аби вони погризли російські товари [+Фото]





На правах реклами