Ми у Facebook
14.10.2016, 17:30

Олімпійському медалісту з Рівненщини подарували квартиру у… Львові

Уродженця Дубна Тараса Міщука відзначили черговою нагородою. Спортсмену, який на літній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро посів третє місце у веслуванні на каное-двійках на дистанції 1000 метрів серед чоловіків, подарували квартиру у Львові. Адже на Олімпійських іграх він представляв саме Львівщину.
Як повідомили у Національному олімпійському комітеті України, урочиста церемонія відбулася під час урочистого відкриття «Ярмарку спорту» у львівському Палаці спорту «Динамо». Міський голова Львова Андрій Садовий спільно з компанією-забудовником вручили сертифікат і ключі від двокімнатної квартири по вулиці Кульпарківській бронзовому призеру Ігор XXXI Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро Тарасу Міщуку.

21-річний уродженець Рівненщини у парі з Дмитром Янчуком (Хмельницька - Полтавська області) виборов бронзову медаль в каное-двійці на дистанції 1000 метрів.

Бронзова медаль пішла у залік Львівщини, але варто відзначити, що Міщук народився і почав свій спортивний шлях саме у Дубно. Нині він навчається на четвертому курсі Львівського державного університету фізичної культури.

Як відзначив сам Тарас раніше, його у великий спорт привів перший тренер Олександр Павлюк. Щоб подякувати за перші шість років тренування олімпійський призер спеціально приїхав до Рівного після Олімпіади.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У веслуванні на каное-двійках дубенчанин Міщук виграв бронзу Олімпіади в Ріо

У Києві урочисто зустріли бронзового медаліста ХХХІ Олімпіади дубенчанина Міщука

«Як сьогодні пам’ятаю, у вересні 2006 року він прийшов у мою школу і розповів про набір нової групи, наступного дня я пішов на тренування. А після школи вступив до університету і там продовжив тренуватися», - розповів дубенчанин.

На малій Батьківщині Міщук буває не часто, і «за минулий рік, мабуть, лише двічі тренувався вдома. Більше часу в Полтаві, Горішніх Плавнях, Туреччині, Португалії та інших країнах. Вдома практично не був».





На правах реклами