Ми у Facebook
16.10.2016, 16:20

Чемпіонат України. 14 тур. МФК «Миколаїв» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У неділю, 16 жовтня, НК ФК «Верес» проведе зустріч 14 туру Чемпіонату України серед команд першої ліги. Рівняни у гостях згарють проти МФК «Миколаїв». Матч пройде у Миколаїві на Центральному міському стадіоні і розпочнеться о 17:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», історія футбольного клубу «Миколаїв» налічує вже майже століття. У 1920-му році на місцевому суднобудівному заводі «Наваль» була організована однойменна команда. Упродовж наступних шістнадцяти років миколаївці тричі змінювали назву. За цей час колектив встиг завоювати звання чемпіона міста, срібні та бронзові медалі першості України з футболу. А також – зіграти міжнародний товариський матч проти фінського «ТУЛ» - 3:1.

У 1937-му році команда вже під назвою «Суднобудівник» дебютувала у розіграші першості СРСР (група «Д»). За три роки, у 1940-му, миколаївці продемонстрували свій найкращий за радянський період історії результат – 21-ше місце за загальним рейтингом двох підгруп.

Післявоєнні роки видалися для «Суднобудівника» дуже непростими. Усього 8 перемог упродовж трьох років і поки найбільша в історії поразка від київського «ТДВ» - 0:10. У підсумку команда зникла із всесоюзної арени аж на вісім років, відродившись згодом вже під назвою «Авангард».

Втім, вже за два роки миколаївці знову повернулися до назви «Суднобудівник». А у 1960-му у рамках чемпіонату СРСР (1 зона класу «Б») – вперше завітали до Рівного. Гра завершилася унічию – 1:1. У повторному матчі перемогу святкував «Суднобудівник» - 2:0.

З тих пір суперники зустрічалися практично щороку. У рамках чемпіонату СРСР вони встигли зіграти 46 офіційних матчів. Двадцять одна перемога – на рахунку миколаївців, рівняни тріумфували шістнадцять разів. У ще дев’яти поєдинках була зафіксована нічия.

За часів української Незалежності рівняни та миколаївці знову зустрілися у сезоні 1994-1995 у рамках чемпіонату Вищої ліги. Суперники обмінялися мінімальними перемогами. Тоді, до слова, СК «Миколаїв» тренував Євген Кучеревський, який згодом завойовував бронзові медалі чемпіонату України з дніпропетровським «Дніпром».

За два роки, у сезоні 1996-1997, суперники знову обмінялися перемогами з рахунком – 1:0 вже у рамках чемпіонату Першої ліги.

Ну а найсвіжіші у пам’яті – спогади про матчі рівненського «Вереса» та «Миколаєва» у матчах Другої ліги. Крайній із них відбувся у жовтні 2010. Незадовго до того, як рівненський клуб на п’ять років зник із футбольної карти України. Цікаво, що шість років тому миколаївців також очолював нинішній тренер команди Руслан Забранський.

2 жовтня 2010 року, Рівне, стадіон «Авангард», 500 глядачів
«Верес» - МФК «Миколаїв» - 0:1 (0:1)

«Верес»: Суходолов, Фірсов (Калласте, 87), Котюк, Єфімчук, Жук, Новосад (Воротеляк, 57), Хлібович (Городнюк, 82), Оксенюк, Гаврилюк (Назарчук, 62), Гайдук (Жилінський, 84), Любар (Нагорнюк, 54).
Головний тренер: Микола Яцюк.

«Миколаїв»: Карпов, Бербат (Куцяба, 46), Гончаренко, Войцеховський, Іванов, Скороход (Яворський, 46), Родевич (Чаус, 85), Білий (Богач, 75), Бездольний, Гостєв (Білоус, 46), Маткевич (Волков, 70).
Головний тренер: Руслан Забранський.

Гол: Гончаренко (21).
Попередження: Оксенюк (45), Хлібович (63), Котюк (72), Фірсов (76) – Бербат (12), Маткевич (62), Білий (69).

Нинішній сезон МФК «Миколаїв» розпочав вкрай невдало. Команда не забивала у п’яти стартових матчах поспіль, здобувши при цьому лише одне очко. Потому для миколаївців настала серія із трьох перемог. Втім, наразі команда Руслана Забранського, схоже, перебуває у черговій психологічній ямі. Безгольова серія «Миколаєва» у чемпіонаті налічує вже 360 хвилин.

Недільний матч стане протистоянням серії: чотириматчевої безвиграшної МФК «Миколаїв» та десятиматчевої безпрограшної НК «Верес». А також – протистоянням особистостей.

Дев’ять матчів на двох у чемпіонаті та Кубку України у нинішньому сезоні за МФК «Миколаїв» встигли відіграти екс-футболісти НК «Верес» Олексій Пінчук та Олександр Лакуста.

В той же час за рівнян нині виступає два екс-футболісти МФК «Миколаїв». Михайло Сергійчук свого часу зіграв за миколаївців 23 матчі, забивши 10 голів. 28 матчів у футболці МФК «Миколаїв» провів Ігор Сікорський, забивши 7 м’ячів.

Ще один цікавий факт: востаннє рівняни обігрували миколаївців на виїзді 36 років тому. 25 жовтня 1980 року «Авангард» переміг «Суднобудівник» - 2:1.

Історія протистояння МФК «Миколаїв» - НК «Верес»
55 матчів: +27,=10,-18
Різниця м’ячів: 68-48

Історія протистояння у Миколаєві:
27 матчів: +21,=3,-3
Різниця м’ячів: 45-13







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ