Ми у Facebook
22.10.2016, 15:00

Які нововведення чекають на рівненських водіїв

МВС підготувало пакет законів для реформування поліції.
Серед запропонованих нововведень - заборона водієві і пасажирам виходити з автомобіля під час зупинки поліцейським. В МВС переконані, що це убезпечить і водія, і пасажирів, і самого поліцейського.

Крім того планують посилити покарання за втечу з місця ДТП. Санкції можуть розширити аж до позбавлення права керування транспортним засобом. Затриманих у стані наркотичного або алкогольного сп'яніння пропонується затримувати до 24 годин. Планують також удосконалити систему тимчасового затримання транспортного засобу. Встановити чіткі правила евакуації авто на штрафмайданчик.

Поліцейському не треба буде шукати двох свідків, які б підтвердили стан сп'яніння затриманого. Планується також вдосконалити процедуру надання поліцейському документів для огляду. Буде чітко встановлено, що повинен зробити водій транспортного засобу під час зупинки.

Разом з тим в МВФ пропонують ввести чіткі норми про те, що будь-яка особа може проводити фото- і відеозйомку поліцейського при виконанні ним службових обов'язків, якщо це не створюватиме перешкод в роботі полісменів.

За матеріалами Урядового Кур'єра

Що робити рівнянину, якщо його зупинив поліцейський





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ