Ми у Facebook
30.10.2016, 09:00

На Рівненщині встановлять пам'ятник-гігант

Встановлять його на центральній площі міста Дубно.
Розміри майбутнього пам'ятника вражають - понад 9 метрів у висоту і понад 11 в ширину!

Як повідомляють місцеві ЗМІ, на постамент під пам'ятник витратили 356 805 грн. з міського бюджету, сам пам'ятник місту профінансував Луценко.

Дубенчани отримали нове місце для фотографування

Проте не всі дубенчани в захваті від такої ініціативи:

Iuliia Herin: Нашим хлопцям в АТО стільки всього треба, що можна було б на їхні потреби використати, нафіг там той пам'ятник!!!

Ирина Шалова: В Дубно на площі і так всього повно. Недолуге рішення. Краще б закопали ті кошти в дорогу

Bohdan Tymchak: Пам'ятник ЖАХ, постамент ще більший ЖАХ!!! Художньої ради у місті не має, все вирішують люди далекі як мінімум від мистецтва, із спотвореним відчуттям прекрасного... Для таких речей як пам'ятники необхідні відкриті конкурси, що С.Бандері, що коню, і тому непорозумінню комуняцькому на ЛМЗ.

Віталій Андріюк: Знову хочуть підсунути нам, дубенчанам, якусь підставу. Я був автором реконструкції і регенерації Майдану Незалежності у м.Дубні у 2000р. Захистив магістерську роботу на цю ж тему у НУ"Львівська Політехніка". До пам'ятника дуже багато питань. По перше якого дива він розташовується в самому центрі амфітеатру майдану, де щороку проходять безліч міроприємств в місті. Як тоді будуть ліва половина глядачів споглядати сцену у фестивальні дні. Краще б поставити його у глиб площі біля фонтану. По друге даний пам'ятник вершника давній-прадавній - ще на початку дев'яностих, був зроблений для одного з обласних центрів України. Але те місто відмовилось від нього, через невідомі мені причини. (Інформацію знаю з першоджерел, так як пропрацював 2,5 роки в міській архітектурі). По третє можливо причини художні: вершник тримає шаблю в ножнах і неприродно, двома руками - немов здається ворогам на милість, піднявши руки догори. Кінь немов з російської билини з кучерями на гриві та закрученим хвостом. Р.S.: Природно в місті про яке знають більшість українців по Гоголевому роману "Тарас Бульба", на мою думку, мав би стояти саме він з синами - прототип історичному отаману Тарасу Трясилу , якого можна було б і поєднати з більш пізнішим героєм нашого краю Тарасом Бульбою-Боровцем.

У Дубно парк прикрашають надзвичайні дерев'яні скульптури [+Фото]

Ірина Мартинюк: При всій повазі, але не змогла пройти повз... Для чого ви ще більше розпалюєте і без того неспокійне суспільство?! Я не великий поціновувач мистецтва, а тим більше не скульптор, але даний монумент показує козака за мить до нападу. Тобто шабля от-от буде вийнята з піхов, саме тому віжки коня опущені! А щодо хвоста, то він може мати такий вигляд за мить до стрибка (так описую наче все життя дивилась на коней в русі😳). І все!!! Який донизу опущений погляд, якщо там і очей як таких немає?! Я не стверджую що це найкрасивіший монумент який могли звести, але те що ви пишете це абсурт! Крапка.



Коментарі з соцмереж: Газета "Дзеркало плюс" та "Типове Дубно"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ