Ми у Facebook
05.11.2016, 12:00

За відключення світла даватимуть компенсацію +ТАБЛИЦІ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), встановила загальні та гарантовані стандарти якості послуг з електропостачання для споживачів.
Йдеться про Постанову від 18.10.2016 № 1841 (повний текст http://www.nerc.gov.ua/?id=21763).

У своїй постанові НКРЕКП запровадила загальні та гарантовані стандарти якості надання послуг, встановила процедуру надання та розміри компенсацій споживачам за недотримання гарантованих стандартів.


Загальні стандарти якості надання послуг з електропостачання:

Щоб збільшити, натисніть на зображення
Щоб збільшити, натисніть на зображення



Згідно з цим документом, споживачі електроенергії, які отримують неякісні послуги, зможуть отримати за них грошову компенсацію у вигляді авансової плати за наступний розрахунковий період або в перший період після заключення договору про постачання або споживання електроенергією. Розмір компенсації може становити 50, 100 або навіть 200 грн без ПДВ за певний стандарт якості). Наприклад, на відновлення електропостачання після перерви в електропостачанні дається 24 години. Компенсація за недотримання цього стандарту становить 100 грн без ПДВ.

Гарантовані стандарти якості надання послуг з електропостачання та розмір компенсації за їх недотримання:

Щоб збільшити, натисніть на зображення
Щоб збільшити, натисніть на зображення

Щоб збільшити, натисніть на зображення
Щоб збільшити, натисніть на зображення


Але щоб отримати компенсацію за ненадані або неякісно надані постуги, споживач має подати заяву встановленого зразка на ім'я керівника енергопостачальника або електророзподільного підприємства.

Також КОМПЕНСАЦІЮ НЕ НАДАДУТЬ у випадках, якщо недотримання гарантованих стандартів якості буде спричинене доведеними:

- форс-мажорними обставинами;

- діями споживача, які призвели до затримки в наданні послуг або аварійної перерви в електропостачанні в розподільчих мережах;

- діями третіх осіб, які призвели до аварійної перерви в електропостачанні в розподільчих мережах;

- а також у результаті застосування графіків та протиаварійних систем зниження електроспоживання з метою запобігання порушень режиму роботи об'єднаної енергетичної системи України, інформує news.eizvestia.com.

Постанова направлена на державну реєстрацію в Міністерство юстиції України та вступить в дію після офіційного оприлюднення, повідомляє офіційний сайт НКРЕКП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Із 1 вересня зростають тарифи на електроенергію (+ТАБЛИЦЯ)





На правах реклами