Ми у Facebook
11.11.2016, 17:39

Перемога Дональда Трампа на виборах у США: допомоги для України більше не буде?

Як повідомляло ОГО, за результатами екзет-полів перемогу в президентських виборах у США отримав республіканець Дональд Трамп.
Дональд трамп, згідно з опитуваннями, набрав достатньо голосів для перемоги. Що означає перемога Дональда Трампа для України і чого очікувати від нової політики Сполучених Штатів Америки? У експертів та політологів щодо цього різноманітні точки зору. Політолог Вадим Карасьов, у своєму інтерв’ю виданню Газета по-українськи, підкреслив, що відбудуться деякі зміни в політичній стратегії США стосовно України. Тепер потрібно буде забути про надання летальної зброї для України. Та й взагалі такої підтримки як від Барака Обами більше не буде. А тому варто українській владі розраховувати на власні сили й у економічній діяльності, й у політиці щодо збереженні територіальної цілісності.

ЯК У США ВІДБУВАЮТЬСЯ ВИБОРИ


Проте, посол України у Сполучених Штатах Валерій Чалий з оптимізмом очікує завершення президентських перегонів у США. За його словами в ефірі телеканалу News One, Україні потрібно використати з максимальною користю час після виборів та інвагурації 45-го президента США. В Конгресі та серед сенаторів є багато симпатиків України. При чому в обидвох таборах — як серед республіканців, так і серед демократів. Можна у той час поборотися за те, щоб в США прийняли акт у підтримку України — Stand for Ukraine.

Не втрачає оптимізму й заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв. В ефірі телеканалу Україна він сказав, що Сполучені Штати Америки допомагатимуть Україні й у майбутньому, адже республіканці були симпатиками України в Конгресі. Однак теж зазначив, що Україна повинна сподіватися на себе.





На правах реклами