Ми у Facebook
20.11.2016, 12:30

Куди рівнянам подіти небезпечні побутові відходи

Крім звичайного сміття у кошик летять і відходи, які потребують особливого поводження та утилізації (енергозберігаючі лампи з ртуттю, пластикові пляшки, залишки побутової хімії). У світі є практика сортувати сміття та викидати окремо. А де у місті Рівному подіти такі відходи?
У Рівному без проблем можна здати відпрацьовані батарейки. Відділ екології управління економіки міста Рівного запровадив у місті акцію «Батарейкам – утилізація!»

Як повідомляється на сайті управління економіки Рівного, контейнери є:

в адміністративному приміщенні Управління економіки міста, вул.Поштова, 2,
у приміщенні ПП «Торговий центр - Д» за адресою вул. Здолбунівська, 17/1,
у приміщенні Кінопалацу «Україна», майдан Незалежності, 2,
у приміщенні Рівненського міського палацу дітей та молоді, вул. Кн. Володимира,10.

Скільки в Україні накопичилося сміття і що з ним робити (+ІНФОГРАФІКА)

Також у Рівному свого часу можна було знайти таке оголошення про збір використаних батарейок:

Рівненське сміттєзвалище: на скільки років вистачить

Фото з: golosno.com.ua.
Фото з: golosno.com.ua.


А як щодо інших небезпечних побутових відходів? На думку експерта з питань житлово-комунального господарства, у місті з цим є проблема:

- Системний збір таких видів відходів у Рівному не налагоджений. Відпрацьовані ртутні лампи ніхто не збирає взагалі – мешканцям Рівного їх просто ніде подіти. Батарейки збираються лише в кількох місцях, але до цього виконавці послуг із вивезення побутових відходів не мають ніякого відношення. Кілька контейнерів для збору батарейок встановили завдяки відділу екології управління економіки міста, решта - завдяки громадським ініціативам мешканців. Про відокремлений збір відходів лакофарбової продукції, побутової хімії тощо взагалі не йдеться – цього у Рівному ніхто не робить. Свого часу на виконання рішення суду за моїм позовом, місто розробило і затвердило Схему санітарного очищення міста, яка передбачає окремий збір таких відходів. (Рішення Рівненської міської ради №5393 від 23.06.2015 року «Про затвердження Схеми санітарного очищення міста Рівного»). На розробку схеми місто витратило понад 300 тисяч гривень. Попри це, цією схемою у Рівному не користуються й окремого збору небезпечних побутових відходів у Рівному досі немає - зазначає експерт з питань житлово-комунального господарства і громадський активіст Сергій Пінчук.

Сировину (макулатуру, пластикові пляшки), яка придатна для вторинної переробки й приватним підприємцям. Знайти ви їх можете і за допомогою Рівненських оголошень.

У Рівному також встановлені контейнери для розподільного збору пластикових пляшок, пакетів, паперу, але рівненський полігон не призначений для захоронення хімікатів.

Дивіться більше: Що відвозять на рівненське сміттєзвалище





На правах реклами