Ми у Facebook
28.11.2016, 17:30

Завтра у Рівному представлять український роман, написаний за місяць

Залишається декілька днів до завершення всесвітнього місячника написання роману «НаНоРайМо» (NaNoWriMo) — в ньому бере участь 500 000 чоловік по всьому світу і, в тому числі, понад 600 українських письменників. Презентуватимуть унікальну книгу у Рівному.
Традиційно, учасники місячника збираються для роботи і зустрічей в міських бібліотеках. В Україні цей рух підтримало 23 бібліотеки у Рівному, Києві, Луцьку, Запоріжжі, Хмельницькому, Херсоні та інших містах. То ж, не дивно, що й зустріч з Таіс Золотковською відбудеться 29 листопада саме в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. До презентації роману долучилась й єврейська спільнота міста - в книжці багато уваги приділяється побуту сучасної української єврейської родини.


Цікаві знахідки у Рівному - візитка бариги, бюстгальтер та бурштин


«Лінія зусилля», що вийшла у видавництві «Дисса Плюс», — вже четверта книга Таіс Золотковська, але перша — в серйозному жанрі роману. Раніше Таіс працювала з малими формами — в Харкові вже видавалися збірники її оповідань «Фарфор», «мармур» і «Міс Качка». Фірмовий поетичний стиль автора в книзі зберігся, хоча масштаб і завдання цієї роботи стали зовсім іншими.

Роман «Лінія зусилля» — це три історії, які відбуваються в сучасній Україні. Лінії трьох героїв переплетаються: закоханий підліток бореться з нападами агресії; його мати пожертвувала кар’єрою заради сім’ї, але знаходить сили стати собою; в той же час інша жінка, ховаючись від невдалих стосунків з близькими людьми, повертається в рідне місто. Долі всіх героїв переплелися, створивши спільний сюжет.

Презентація роману відбудеться у вівторок, 29 листопада, о 12:00 в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці (вул. Короленка, 6).






На правах реклами