Ми у Facebook
30.11.2016, 19:00

Чиновники підвели підсумки розвитку спорту на Рівненщині в 2016 році [+Фото]

У Рівному пройшло підсумкове засідання колегії управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації (РОДА). На ньому державні службовці та очільники громадських спортивних організацій Рівненщини підсумували минаючий спортивний рік.
Зокрема обговорювалося виконання «Програми розвитку фізичної культури і спорту в Рівненській області на 2014-2016 роки». Також свою оцінку отримали підсумки виступів спортсменів Рівненщини на ХХХІ Олімпійських та XV Паралімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Розпочалося засідання з вступного слова заступника голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко. Вона урочисто вручила посвідчення майстрів спорту України міжнародного класу з бейсболу Кілієвичу Дмитру та Курильчуку Артуру, які нещодавно стали чемпіонами Європи у складі збірної України U-21.

З доповіддю про результати роботи за три роки виступив начальник управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Ліпський. Який акцентував увагу на покращенні стану матеріально-технічної бази сфери фізичної культури і спорту, матеріальній та фінансовій підтримці спорту вищих досягнень, налагодженню тісної співпраці з федераціями, реформуванні мережі ДЮСШ області.

Про розвиток спорту для всіх в області, залучення до цього громадських об’єднань фізкультурно-оздоровчого та спортивного спрямування, значну роль в цьому процесі Відділення НОК України в Рівненській області доповів директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, голова Відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук. Він відзначив найкращі райони області, що займаються популяризацією масового спорту і акцентував увагу на ряді успішно реалізованих проектів, таких як: «Сімейні перегони», «День ходьби», «Розминка від чемпіона», «Ти зможеш, якщо зміг я!», «Олімпійський день», «Олімпійське літо» та інших.

Також виступили керівники обласних організацій спортивних товариств: «Колос» - Анатолій Соляр та «Україна» - Анатолій Биков, які розповіли про участь очолюваних ними громадських організацій у виконанні завдань обласної програми.

Про здобутки спортсменів-інвалідів і розвиток спорту серед людей з обмеженими можливостями доповів заступник начальника комунального закладу «Рівненський регіональний центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Андрій Демчук.

На результатах діяльності комунального закладу «Обласна школа вищої спортивної майстерності» в частині розвитку спорту вищих досягнень зупинився у своєму виступі директор закладу Леонід Камлочук. Він зосередив увагу на необхідності збільшення фінансового забезпечення учнів школи.

Члени колегії також обговорили питання більш ефективної координації діяльності установ, які займаються розвитком фізичної культури і спорту в області. В ході засідання вони прийняли рішення про необхідність продовження дії програми на 2017 рік та запропонували відповідний проект наказу управління, який був одноголосно схвалений.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Гощанщина прийняла Суперфінал гри «Сімейні перегони ОСББ».

«Олімпійське літо» на Рівненщині стартувало з Дубно











На правах реклами