Ми у Facebook
01.12.2016, 16:49

Рівненських водіїв страхуватимуть по-новому

Сьогодні, 1 грудня, запрацювала нова угода, яку страхувальники уклали ще весною.
У березні цього року уклали угоду про пряме регулювання збитків з обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів у березні 2016 року підписали 17 страхових компаній, сукупна частка ринку яких становить понад половину. Це компанії "АХА страхування", "Арсенал страхування", "ПЗУ Україна", "ВУСО", "УАСК АСКА", "Оранта", "Просто-страхування", "УНІКА", "Провідна", "Інго Україна", "Універсальна", "Міжнародна СК", "Кредо", "АСКО-Донбас Північний", "Колоннейд Україна", "Брокбізнес", СТ "Іллічівське".

Чи їздять маршрутки з Рівного до Києва


Угода змогла стати дієвою тільки після схвалення Антимонопольного комітету України. Працюватиме вона два роки у добровільному режимі починаючи від 1 грудня 2016 року.

Вартість проїзду в поїздах може зрости

Також цю систему має ухвалити і Верховна Рада.

Принцип прямого регулювання збитків передбачає, що той, хто постраждав у дорожньо-транспортній пригоді, може звернутися до страхової компанії, з якою він уклав договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ). Потерпілий може звернутися за виплатою або до страхової компанії винуватця (як зараз), або до компанії, де він придбав поліс ОСЦПВ.

Однак пряме регулювання вступає в силу, якщо обидва водії мають поліси страхування й у ДТП постраждало лише майно.

Про це повідомляє Ukr.Media.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами