Ми у Facebook
07.12.2016, 10:45

Наче у дитинстві: перші враження від мандрівки рівненським дуобусом (+ФОТО)

Фото Олександра Шевчука

Сьогодні, 7 грудня, кореспонденту ОГО пощастило стати одним із перших пасажирів рівненського дуобуса. Саме сьогодні новий чудо-транспорт вперше виїхав на вулиці Рівного.
Можете уявити моє здивування, коли я буденно очікуючи маршрутку на вулиці Макарова, несподівано побачив білого й великого, наче Мобі Дік, дуобуса, який плавно під’їхав до зупинки зі сторони торгових центрів. Двері із шипіння відкрилися. Люди, які мерзли на зупинці, почали заходити, здивовано розглядаючись:


Завтра дуобус почне возити рівнян (+ГРАФІК РУХУ)


- ... А що це воно таке?

- Дуобус, що не знаєш чи що? - Долинув до мого вуха уривок розмови двох подруг.

Довгий салон з новенькими, блакитними сидіннями заповнився лише на половину.

Фото Олександра Шевчука
Фото Олександра Шевчука


Сопучи, чмихаючи, білосніжний велетень поволі посунув дорогою. Коли дуобус доїхав до зупинки, на вулицю із нього діловито вийшов чоловік у помаранчевій безрукавці й причепив “роги” до дротів. Після чого дуобус поїхав уже як звичайний тролейбус. Рівняни поволі заповнили увесь салон. Хоч і зацікавлено, але все ж упевнено пасажири зайняли вільні сидіння. На одній із зупинок в салон зніяковіло заглянула старенька пенсіонерка із запитанням:


Скільки коштуватиме проїзд у рівненському дуобусі

“А пенсіонерів сюди беруть?”



Пенсіонерів брали. Працював новий тролейбус-гібрид за тими ж правилами, що і його старші колеги: привітна кондуктор збирала плату за проїзд. Усі, хто мав пільги міг ними скористатися й проїхатись безкоштовно.

Фото Олександра Шевчука
Фото Олександра Шевчука


Їхати у новенькому, блискучому дуобусі було вкрай незвично. Складалося враження, ніби на мить повернувся у дитинство: дуобус мав “гармошку” й складався з двох салонів. Подібні “гармошки” їздили містом ще на початку 90-х, але на цей раз це був не старий, помаранчевий, а новенький і універсальний. Цікаво було спостерігати реакцію перехожих, яку усі, мов за командою, зацікавлено повертали голову услід дуобуса.

Фото Олександра Шевчука
Фото Олександра Шевчука


Доїхавши до своєї зупинки, я звично вийшов й теж зацікавлено провів дуобус поглядом, який посунув за своїм маршрутом.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами