Ми у Facebook
12.12.2016, 15:04

Поранений в АТО мешканець Рівненщини отримав шанс жити активним життям (+ФОТО)

Фото з: unn.com.ua.

Попри своє поранення чоловік не втрачає оптимізму й будує нові плани на майбутнє.
Андрій Усач — захисник України, мешканець Березнівщини. Два роки тому, у березні 2014 року пішов добровольцем до армії, пізніше підписав контракт, cлужив десантником 80-ї бригади, водієм. 17 липня в Луганському аеропорту підрозділ десантників терористи накрили вогнем з «Градів». Після цього ще 4 дні через інтенсивні обстріли не можна було доправити поранених бійців до шпиталю. Тому хірург Дмитро Лось у фронтових умовах вимушено відтяв ліву ногу, лікував роздроблену ліву руку й осколкові поранення обличчя. Після цього Андрія оперували в Харківському шпиталі, згодом – у Львівському: складали щелепу наново, відновлювали обличчя. Важкопоранену руку та ампутовану ногу довелося також лікувати у Київському центральному військовому госпіталі.

Фото з: oblrada.rv.ua.
Фото з: oblrada.rv.ua.


Нещодавно, 8 грудня, депутати Рівненської обласної ради Тетяна Воронко та Діана Гордійчук передали бійцю 80-ї окремої аеромобільної бригади Андрію Усачу кошти для виготовлення протезу ноги. 66 915 гривень вдалося зібрати завдяки спільним зусиллям благодійних фондів «Руєвит», котрий очолює Діана Гордійчук, та благодійний фонд «Овес». Більш як за рік рівнянам та жителям Рівненщини вдалося зібрати більше восьми тисяч кілограмів корків та отримати за них майже 67 тисяч гривень.

Де на Рівненщині можна здати кришечки на протезування бійців

Андрій Усач зазначає, що планує ці кошти хоче витратити на виготовлення сучасного, полегшеного протезу, щоб мати змогу займатися спортом.

У Рівному збирають кришечки на протези для військових [+Відео]


За повідомленням прес-служби Рівненської обласної ради.

Нагадаємо, що здати кришечки, за які потім можна виручити кошти на протези для поранених бійців АТО, можна на пункті прийому оголошень ОГО (м. Рівне. вул. Шкільна 2).

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами