Ми у Facebook
13.12.2016, 19:56

Дівчинка з Рівненщини, що втратила ногу, стала взірцем для столичних лікарів

Вісім років тому Таню М’ялик з Володомиреччини переїхав трактор. Лікарі не давали навіть одного відсотку на те, що дівчинка виживе. Втім, диво сталось і сьогодні десятикласниця стала справжньою красунею.
Трагедія трапилась у селі Воронки на власному подвір'ї родини М’яликів. Мати дівчинки - Феодосія розповідає, що дітвора бавилась у дворі і син жінки заліз у трактор, де понатискав на кнопки й педалі та завів машину.

"Трактор і рушив. Прямо на дітей, всі повтікали, Таня не встигла – її машина до стіни прижала…", - пригадує матір Тетяни.

На Рівненщині незаконно привласнили хлібокомбінат

Жінка кинулась за допомогою до сусідів й ті допомогли доставити дитину у районну лікарню. У районній лікарні, як тільки глянули на дівчинку, розвели руками: травми несумісні із життям. Але все ж прооперували.

Але через два тижні Таню перевели у Київ, в «Охматдит». Цілих сім місяців дівчинка лікувалась у столиці. Весь час поруч з донею був тато. А сама Таня вразила медиків провідної столичної лікарні своїми мужністю та оптимізмом. Мало не щодня до неї у палату заглядав сам головний лікар, професор Юрій Іванович Гладуш.

– Вона йому дуже сподобалась, – розповідає батько дівчинки. – За те, що вміла боротися і виживати. Казав, таких сильних дітей не бачив. Таня лежала у лікарні – і вишивала. Вишиє якусь серветку – і професору подарує. А він їй натомість подарув комп’ютер!

Великим досягненням маленької пацієнтки було те, що після семи місяців лікування вона сіла на інвалідний візок. А коли вже стала на ноги – щастю дівчинки і батьків не було меж!

Рівненські митники вилучили рекордну кількість бурштину

Втім, згодом, лікування довелось продовжити вже за кордоном - на Кубі. Це було схоже на казку. Про два місяці, проведені там, Таня і сьогодні згадує з радістю. Адже вона не тільки лікувалась, а й гуляла пляжами острова.

– Хоча, – зізнається дівчинка, – я їхати туди не хотіла. І так багато часу проводила не вдома. Дуже скучала, особливо за мамою.

Сьогодні Таня – учениця 10-го класу Володимирецької школи № 1. Живе у своєї старшої сестри Марії. Відпускати з дому її не хотіли, особливо тато: боявся, як там його «мала» без нього буде.

– Та я ж усе сама можу, – тепло усміхаючись, каже дівчина.

У своїх 16 років вона справжня красуня. Таня не любить згадувати ні про лікарні, ні про санаторії, у яких доводилося проводити останніми роками дуже багато часу.

– Це все у минулому, а я живу майбутнім, – оптимізму в дівчини не віднімати. – От батьки думають, як же я без них. А я і по ягоди в ліс ходила, і по гриби. Суп сама зварити можу. Особливо ж люблю смажену картоплю. Правда, мені її не можна їсти, але ж трішки хочеться.

У Рівному п’яний водій розтрощив авто (+ФОТО)]

Дівчина дуже задоволена, що наполягла на своєму і сьогодні навчається у 10-му класі у Володимирці. Каже, що тут їй дуже добре. Однокласники і вчителі зустріли надзвичайно гарно, в усьому допомагають, підносять портфель, ходять у бібліотеку. А головне, це ще один маленький крок до втілення мрії – Таня хоче працювати. Вибрала професію вчителя трудового навчання. Сама ж дуже гарно вишиває картини, в’яже.

За матеріалами "Вісник К"





На правах реклами