Ми у Facebook
16.01.2017, 15:30

Стрілянина за бурштин на Рівненщині: також використали гранату

Правоохоронці повідомили свою версію подій стосовно інциденту у Старому Селі.
Двоє рідних братів 23-ох та 26-ти років, жителів села Зірне Березнівського району та 19-річний березнівчанин приїхали у Старе Село до одного із знайомих. Відомо, що перед цим, 14 січня, до березнівчанина зателефонували й повідомили, що треба допомогти хлопцю, якого побили невідомі. Усі троє вирушили на Рокитнівщину. На місці до їх компанії приєдналося ще кілька місцевих.

У Рівному злочинець підірвався на гранаті


Усі вони пішли до господарства місцевого жителя Старого Села. Троє із них зайшли до чоловіка на подвір’я та почали погрожувати йому. В руках у них був предмет схожий на гранату. Господар сприйняв її за реальну зброю. Зі слів власника обійстя, він взяв мисливську рушницю для самозахисту та кілька разів вистрілив у їх бік. Нападники отримали поранення, але не це не зважали й кинулися тікати. Затримали їх місцеві жителі у господарстві 46-річного односельця, на подвір’ї у нього також знайшли гранату. Двох чоловіків, які отримали поранення середнього та тяжкого ступеню, доставили до Рокитнівської центральної районної лікарні. 19-річного березнівчанина місцеві жителі тримали у селі та передали правоохоронцям у присутності журналістів.

На Рівненщині підстрелили двох молодиків (+ФОТО)


Для об’єктивної оцінки ситуації та контролю розслідування на місце події приїхало керівництво Головного управління Національної поліції в Рівненській області. З подвір’я місцевого жителя забрали корпус гранати Ф-1 та запал. Вибухотехніки встановили, що вони були учбовими.

У нападі брав участь місцевий мешканець, якому поліцейські повідомили про підозру у вчиненні розбійного нападу. Незважаючи на тяжкість злочину, суд обрав йому міру запобіжного заходу у виді особистого зобов’язання, викликало протест місцевих жителів Старого Села.

За словами лікарів хірургічного відділення Рокитнівської центральної районної лікарні, життю усіх потерпілих нічого не загрожує. У старшого брата із Зірного діагностували наскрізне вогнепальне поранення черевної порожнини, у молодшого - вогнепальне поранення черевної порожнини, а у 19-річного березнівчанина – закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та вогнепальне поранення передпліччя.

Ситуація у Старому селі, де знаходиться поліцейська станція, стабілізувалася. Правоохоронці забезпечують публічний порядок і безпеку.

Як зазначають правоохоронці, попередня причина конфлікту — неприязні стосунки. Хоча перед цим існувала версія, що конфлікт стався через покривання видобутку бурштину.

За повідомленням з відділу комунікації поліції Рівненської області.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами