Ми у Facebook
21.01.2017, 17:26

На Рівненщині брат убив брата через пенсію паралізованої матері (+ФОТО)

Йому тепер загрожує тривале ув'язнення.
Про раптову смерть 47-річного жителя села Остріїв у реанімаційному відділенні Млинівської центральної районної лікарні повідомили до поліції медики учора, 20 січня, опівдні.

Млинівські поліцейські з’ясували, що чоловік потрапив до лікарні без свідомості день тому і під час попереднього зовнішнього огляду чоловіка, ознак насильства не було. Однак відповідно до лікарського свідоцтва, виданого обласним бюро судово-медичної експертизи, смерть чоловіка настала унаслідок стискання головного мозку та закритої внутрішньої черепної травми.
Правоохоронці відразу навідалися до будинку, де загиблий проживав разом зі своїм рідним 58-річним братом та паралізованою матір’ю. Зі слів односельчан саме старший брат вів домашнє господарство та доглядав за хворою, натомість молодший — полюбляв випити.

На Рівненщині за добу сталося дві пожежі


Він не опирався і розповів поліцейським, що конфлікт між ним та меншим братом виник ще 15 січня близько 12 години. Того дня поштар приніс материну пенсію, з якої молодший хотів взяти частину грошей на випивку, на що брат не погодився. У ході сварки та штовханини старший один раз ліктем вдарив молодшого в обличчя. Той спочатку не скаржився на погане самопочуття, однак 19 січня рідний брат побачив його непритомного на підлозі. Чоловік сам викликав «швидку» і помістив брата на лікування. Однак життя його врятувати так і не вдалося.

Рівнянин в авто перевозив бурштин (+ФОТО)


За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого у Млинівському відділенні поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України.
- Чоловіку вже повідомили про підозру у скоєнні злочину, — повідомив заступник начальника Млинівського відділення поліції — начальник слідчого відділу Тарас Гутюк. — Слідчі підготували клопотання до суду про обрання йому більш м’якої міри запобіжного заходу у виді особистого зобов’язання, оскільки він доглядатиме за хворою матір’ю.



Мешканець села Остріїв пояснив працівникам поліції, що не бажав убивати рідного брата – лише один раз ударив його. Однак чи так це, встановить судово-медична експертиза.

Відповідно до санкції статті чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від семи до десяти років.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники,Facebook





На правах реклами