Ми у Facebook
22.01.2017, 13:30

Сьогодні у Рівному виступить відомий хор

Волинський державний академічний народний хор 22 січня виступить для рівнян з новою різдвяною програмою «Щедрик щедрівочка».
Загальновідомий колектив, заснований в 1979 році,презентуватиме свою шоу-програму в Рівненському Міському Будинку Культури. Концерт проходитиме за сприяння Управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради та громадської організації «Рівняни».

За рік рівненський ЦНАП заробив для бюджету майже 3 мільйони

За роки існування Волинський народний хор провів більше трьох тисяч концертів як в Україні, так і за її межами. З великим успіхом Волинський народний хор гастролював по всій території Росії, в Казахстані, Білорусії, Узбекистані, Грузії, Азербайджані, країнах Прибалтики.



В основному складі колективу близько 80 артистів, серед яких 5 заслужених артистів України та 1 заслужений діяч мистецтв України.Основу репертуару колективу складає пісенний, музичний та хореографічний матеріал Волині, в якому особлива увага приділяється фольклорній спадщині, записаній Лесею Українкою. На сьогодні репертуарна палітра Волинського народного хору досить різноманітна і складає більше 150-ти пісень, танців та вокально-хореографічних композицій. Більшість з цих творів є оригінальними і вперше були виконані саме волинськими носіями культури.

Коли у рівненських школярів завершаться зимові канікули

В свою чергу репертуар Волинського народного хору став джерелом народної пісенної творчості, з якого повною мірою поповнюють свої програми багато інших самодіяльних колективів Волині та України. Особливо популярними стали такі пісні як, «Гиля, гиля сірі гуси», «Біда мене та заставила», «Ой на горі цигани стояли», «В Києві на ринку», «Ой Морозе, Морозенку», «Їхали хлопці з ярмарку» і особливо, українська народна пісня «Соколи».

В останні роки репертуар постійно прогресуючого колективу також стабільно поповнюється оригінальними та сучасними творами відомих волинських композиторів Віктора Тиможинського, Петра Свіста та Мирослава Стефанишина, які сміливо і досить вдало йдуть на творчий експеримент.

Отож, всі охочі мають змогу завершити цикл різдвяно-новорічних свят та провести холодний зимовий вечір у теплій компанії Волинського народного хору.  

Запрошення на концерт Волинського народного хору можна отримати в приміщенні Рівненського Міського Будинку Культури.
 
Дата проведення заходу – 22 січня. Початок – о 18 .00 год.





На правах реклами