Ми у Facebook
25.01.2017, 15:34

Завтра прощатимуться з одним із найстаріших священиків Рівного

У вічність відійшов протопресвітер Володимир Медвідь.
Серце отця Володимира перестало битися вчора ввечері, 24 січня. Життя священника зупинилося на 95 році життя.

Сьогодні, 25 січня близько 16.00 години, протопресвітера Володимира Медвідя привезуть до Свято-Воскресенського собору. В цей день, по завершенні вечірньої відправи (близько 18.00 години), відслужать заупокійну панахиду.

З благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона поховання протопресвітера Володимира Медвідя відбудеться 26 січня 2017 року у Свято-Воскресенському кафедральному соборі міста Рівне (вул. Соборна, 39) по завершенні Божественної літургії. Початок богослужіння - 8.00 годині.



Народився отець Володимир на Холмщині, у східній частині Польщі. З юних літ, він разом з бабусею ходив до храму. Господь обдарував його чудовим голосом, яким він прославляв Його співаючи в церковному хорі. У школі був відмінником, оскільки всі його молоді літа були посвячені лише науці.

Перед Пасхою, насильно в 1945 році його батьків депортували, а самого Володимира мобілізували у Перший Український фронт. Він не думав що повернеться додому, до рідної домівки і не застане там батьків. Серце розривалося від болю, коли його на порозі рідної хати зустрів незнайомий поляк і повідомив, що його батьки виїхали до Росії. Закрита була і рідна церква в селі, в якій він не пропускав жодної служби.

Після демобілізації в 1946 році Володимир Медвідь вступив у Львівський медінститут. Але вчитись не прийшлось тут, бо потрібно було вступати в комсомол, та відректись від Бога, через що він і покинув цей навчальний заклад. Повертаючись зі Львова Володимир зустрів незнайомого дідуся, який сповістив його про відкриття у Луцьку Духовної Семінарії. Володимир твердо вирішив вступати туди,і в 1950 року він її закінчив. 4 жовтня 1950 року отця Володимира висвятили в сан диякона, 11 листопада цьго ж року – в сан пресвітера.

Спочатку о. Володимир служив у Свято-Воскресенському кафедральному соборі міста Рівного, а згодом у Свято - Покровській церкві села Золотіїв, Рівненського району. В 1954 році о. Володимир вступив в Ленінградську Духовну Академію. Після закінчення Академії два десятки років прослужив у місті Дніпропетровськ. Проте у 1980 році він знову повернувся на Рівненщину де знову продовжив служіння у Свято - Воскресенському кафедральному соборі.

За повідомленням з Рівненської єпархії Української православної церкви Київського патріархату.





На правах реклами