Ми у Facebook
01.02.2017, 19:30

У Рівному пройшов черговий OlympicLab [+Фото]

Відбувся черговий захід вже звичного для багатьох рівненських дітей проекту OlympicLab. Він пройшов у Рівненському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – спеціалізована спортивна школа» № 26.
У закладі особливу увагу завжди приділяли повноцінному фізичному розвитку дітей і їхнім спортивним досягнення, тому тут запроваджено уроки плавання, працює сауна, обладнано штучне поле для гри в міні-футбол та природне зелене футбольне поле, для школярів доступна значна кількість тренажерів і бігових доріжок. Також працюють секції з плавання, футболу, волейболу, тхеквондо, дзюдо та бальних танців. На базі школи функціонує чотири класи поглибленого вивчення фізичної культури і єдиний в Україні кабінет футболу. Учні цих класів є переможцями міських, обласних та Всеукраїнських змагань.

Проект OlympicLab був розроблений для популяризації спорту і олімпійського руху в Україні. Його автором стала Віра Передерій - майстер спорту України міжнародного класу з художньої гімнастики, фіналістка Ігор ХХІХ Олімпіади 2008 року в Пекіні та призер Всесвітньої Універсіади 2009 року, молодий посол України на ІІ зимових Юнацьких олімпійських іграх, що проходили в Ліллехаммері (Норвегія) з 12 по 21 лютого 2016 року. Окрім проекту Віри Передерій патронат Міжнародного олімпійського комітету отримали ініціативи молодих послів з США, Бразилії, Австрії та Чехії.

Розпочався захід зі слів голови Відділення НОК України в Рівненській області, директора комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради Миколи Петренчука, який представив дітям спортсменів і привітав учасників заходу з можливістю долучитися до такої цікавої ініціативи, а про досягнення школи і її спортивну гордість гостям розповів директор школи Володимир Дзюбак.

Цього разу на зустріч з дітьми завітали Заслужений майстер спорту України з плавання, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор в Пекіні (2008 р.), чемпіонка Європи і призер чемпіонату світу Анна Хлістунова та викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання РДГУ, фітнес-тренер в «Manhattan Fitness Club» Петро Поляк. Вони провели для школярів урок в рамках модулю «Eat smart» (їж розумно). Гості розповіли учням про секрети правильно харчування, поділилися тим що, як, і в якій кількості їдять найвидатніші спортсмени та дали поради з формування оптимально меню для молодої людини. Особливо дітей цікавили поради, котрі допоможуть змінити власну вагу, без шкоди для здоров`я, а також коли і в якій кількості можна споживати солодощі.

Завершився захід врученням сувенірів від організаторів і практичною частиною, в ході якої діти готували смачні, корисні і здорові страви під керівництвом вчителя трудового навчання Олени Рабченюк.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Спортивний проект OlympicLab повернувся до Рівного

У Рівному запустили новий проект НОК України Olympiclab













На правах реклами