Ми у Facebook
06.02.2017, 18:25

Рівненські громадські активісти об’єдналися у раду (+ФОТО)

Дієві громадські організації та ініціативи Рівного об’єдналися у «Раду реформ Рівного» для просування змін, спрямованих на розвиток міста.
Рада Реформ Рівного – це нова громадська платформа, яка прагне об’єднати провідні неурядові організації, громадські об’єднання та ініціативи, медіа, експертів для координації та взаємодії з розробки та реалізації програм реформування міста Рівне у ключових сферах.

Об’єднання утворили 11 громадських організацій та 2 громадські ініціативи: Рівненський центр «Соціальне партнерство», Громадянська мережа ОПОРА, Екоклуб, Зелена Альтернатива, Антикорупційний моніторинг, Агенція суспільного розвитку, Рада голів ОСББ м. Рівне, Інформаційно-освітній простір «ІНФОХАБ», Молодь-Діє, Агентство журналістських розслідувань, Мережа 100 відсотків життя Рівне, Ініціативна група «Рівне – місто дружнє до дитини», Урбан-рух «Рівне Велосипедне».
Ці громадські організації давно співпрацюють для змін у місті Рівному. Ключовими досягненнями такої співпраці є: ухвалення нового регламенту Рівнеради, розробленого спільно з депутатами, який за оцінками фахівців є одним з найкращих серед обласних центрів України, впровадження Громадського бюджету м. Рівне, який має на меті підвищення відкритості та публічності органів місцевого самоврядування, залучення мешканців до процесу управління містом, встановлення додаткового контрастного освітлення на нерегульованих пішохідних переходах та багато інших.

Рівняни не хочуть користуватися паперовими квитками, бо вони радянські




- Відтепер така співпраця стане системною та спрямованою на суттєві зрушення, які покращуватимуть життя рівнян, - наголосив голова Координаційної ради «Ради реформ Рівного» Сергій Пінчук.
Для планування та просування змін у різних галузях життєдіяльності міста, Рада реформ Рівного створює експертні групи за певними напрямками. Кожна експертна група розробляє і затверджує свій план діяльності.

Зараз формують групи за такими напрямками:
Місцеве самоврядування
Міське середовище
ЖКГ та енергоефективність
Публічні фінанси
Освіта
Молодіжна політика

Рівняни хочуть мурал як у Києві

- Рада реформ Рівного відкрита для нових учасників і зацікавлена у розширенні коли організацій, що працюватимуть для позитивних зрушень у м. Рівне», – заявив член Координаційної ради Андрій Токарський. – Ми очікуємо на приєднання фахівців різних галузей життєдіяльності міста, які готові до системної роботи в рамках вже створених груп, або які запропонують новий напрямок роботи.

Про це повідомляє Рада реформ Рівного на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ