Ми у Facebook
14.02.2017, 09:00

Шахраї продали мешканцям Рівненщини повітря за півмільйона гривень (+ФОТО, ВІДЕО)

Зловмисники облаштували офіси у Рівному та Києві. Сума завданих збитків сягає майже півмільйона гривень.
Цільовою аудиторією ТОВ «Лізингова компанія Автолайф» стали клієнти, які хотіли купити сільськогосподарську техніку іноземного виробництва за доступними цінами. По телефону покупців запрошували до облаштованих офісів, де шляхом психологічного тиску схиляли до сплати частини вартості товару. Суми коливалися від кількох десятків до сотень тисяч гривень.

Рівненщина: рятувальники допомогли матері дістатися до своєї доньки (+ФОТО)

Після сплати авансу покупців запевняли, що товар готується до пересилки в Україну та незабаром прибуде на складські приміщення.Однак прийшовши за адресами, які надавали зловмисники, жодних авто чи техніки, потерпілі так і не отримали.



У ході санкціонованих обшуків за участю слідчого управління, прокуратури  та кіберполіції у Рівному та Києві вилучили сім ноутбуків, банківські картки, печатки різних підприємств, телефони та чорнову документацію.

Рівнянам: як вберегти власне дитя від самогубства



Крім того, поліцейські наклали арешт на сім банківських рахунків організацій та приватних підприємців, через які здійснювалися фінансові операції.У поліції проводять досудове розслідування за частиною 3 статті 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до восьми років.



Правоохоронці закликають осіб, які стали жертвами ТОВ «Лізингова компанія Автолайф» звертатися до поліції. Тривають слідчі дії.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами