Ми у Facebook
16.02.2017, 16:00

«Західний вогонь» виграв чемпіонат Рівненщини з бейсболу

У Рівному пройшов Відкритий чемпіонат Рівненської області з бейсболу в приміщенні, серед юнаків та дівчат 2004 року народження та молодших. Змагання відбувалися на призи гравця клубу «CUBS» CHICAGO, MLB, BEN ZOBRIST – 2017.
За результатами змагань перше місце посіла команда «Західний Вогонь» міста Рівне, другою стала ОК ДЮСШ «Колос» - 1, місто Рівне, третьою - ОК ДЮСШ «Колос» - 2, місто Рівне. Перші дві команди вибороли путівку у фінальні змагання, які відбудуться у Києві з 3 по 5 лютого.

Тим часом, юні мешканці області продовжують знайомитися з цією екзотичною грою.
Зокрема, в Бущанській ЗОШ І-ІІІ ступенів, що в Здолбунівському районі, відбулася «Розминка для чемпіона». Цього разу діти мали можливість поспілкуватися з майстром спорту України міжнародного класу з бейсболу, чемпіоном Європи у складі збірної команди України U-21 Кілієвичем Дмитром.

Як розповіли у комунальному закладі «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, молодий спортсмен легко знайшов спільну мову зі школярами, адже різниця у віці між ними зовсім не велика. За його словами, він і сам декілька років тому сидів за шкільною партою, і вже тоді почав мріяти про кар’єру спортсмена.

Також він розповів дітям про історію зародження бейсболу в Україні, досягнення свого клубу «Західний вогонь» і виступи на змаганнях місцевого і міжнародного рівня. Спортсмену справді було що розповісти і чим поділитися з дітьми, адже нещодавно він став чемпіоном Європи. У фіналі турніру, що проходив у Тель-Авіві (Ізраїль), збірна команда України U-21 обіграла росіян з рахунком 7:5.

Протягом зустрічі школярі ставили дуже багато запитань, які здебільшого стосувалися правил і термінології бейсболістів. Попри складність і деяку унікальність такого виду спорту, Дмитро розповів їм найважливіші моменти у правилах, тому тепер всі діти знають різницю між пітчером та кетчером, і можуть пояснити чим страйк відрізняється від фаул-бола. Окрім засвоєних теоретичних знань діти отримали й інструктаж з правильної розминки перед заняттям спортом. «Добре розім’ятися перед фізичним навантаженням дуже важливо, бо це дозволяє вберегти тіло від травм і сприяє розвитку м’язів» - стверджує спортсмен.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У Рівному пройшов Відкритий чемпіонат області з бейсболу на приз гравця MLB

Рівненські школярі стали кращими бейсболістами України

За час зустрічі Дмитро зумів дуже добре передати їм свою любов до бейсболу і викликати інтерес до гри. А щоб закріпити його, він привіз свій власний інвентар та спорядження, котре використовується у грі і запропонував дітям провести коротеньке тренування. Їм було зовсім не легко влучити биткою по маленькому м`ячу, але всім було цікаво отримати новий досвід.

Під час заходу, окрім можливості особисто познайомитися з зіркою українського бейсболу і зробити з ним спільне фото, діти мали нагоду позмагатися між собою ще й в творчому конкурсі з кращих малюнків на спортивну тематику. Суддями були визначені три найкращих роботи, автори яких отримали пам’ятні нагороди з рук спортсмена.





На правах реклами