Ми у Facebook
18.02.2017, 16:14

Рівненщина: заступник Міністра розповів, коли з’являться доступні ліки

Нещодавно високопосадовець відвідав Рівненську область.
Заступник Міністра відвідав лікарські амбулаторії в селі Користь Корецького району, селі Бабин Гощанського району, Рівненський медичний коледж та побував у військовому госпіталі.

Рівненський лікар розповів, чому його колегам з Африки живеться краще


В обласній клінічній лікарні Роман Ілик разом із заступником голови Рівненської ОДА Світланою Богатирчук-Кривко зустрівся із медиками.
Заступник Міністра представив лікарям програму «Доступні ліки», яка зплановано запрацює з 1 квітня.

Рівнян просять здати кров у рамках благодійної акції

Завдяки цій програмі за рецептом лікаря пацієнти зможуть отримувати безкоштовні ліки або ж дещо доплачувати дорожчі. Програма стосується трьох груп препаратів - від серцево-судинних хвороб, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу. На цю програму Уряд виділив півмільярда гривень у 2017 році.

- Реімбурсація, тобто часткова чи повна компенсація вартості ліків, є дієвим механізмом. МОЗ встановлює референтну ціну - межу, яка є у сусідніх країнах, наприклад, у Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині, Латвії. А в рамках референтної ціни ми маємо певний перелік препаратів, які можуть бути виписані для пацієнта, - зазначив Роман Ілик.

За його словами завдяки цьому, хворий отримуватиме від лікаря рецепт по діючій речовині, а не по лікам з комерційною назвою. Найдешевший препарат із своєї групи пацієнт отримує безкоштовно. Інші ліки, які є в програмі реінбурсації до встановленої референтної ціни, він може отримати з невеликою доплатою. Ті препарати, які коштують більше, люди зможуть придбати у рамках вільного ринку.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ