19.02.2017, 19:30
Як приготувати млинці на пиві та горілці (РЕЦЕПТИ)
Якщо у вас у холодильнику виявиться пляшка пива чи залишки горілки – є час приготувати з ними чудові млинці. Під час смаження алкоголь випарується, а вигляд, смак і аромат млинців сподобається усім.
Пишні млинці на пиві
Півтори склянки борошна, 1 пляшка 0,5 л світлого нефільтрованого пива, 4 яйця, 1-2 столові ложки сметани, 1 чайна ложка солі, 1-2 чайні ложки цукру.
Вимішайте 4 жовтки, сметану, сіль та цукор, влийте половину пива (пиво має бути не з холодильника, а кімнатної температури), додайте борошно, добре все збийте вручну або у міксері. Окремо збийте половину білків, додайте їх у тісто, наприкінці влийте решту пива. Відкладіть на 30-40 хвилин, щоб тісто «дозріло». Перед самим випіканням у тісто обережно вмішайте ще 2 збиті білки. Випікайте на змащеній шматочком свіжого сала або олією добре розігрітій сковорідці з обох боків, перевертаючи лопаточкою. Подавайте гарячі зі сметаною або з начинкою (м'ясо, печінковий паштет, риба, гриби, сир та зелень).
Мереживні млинці на горілці
100 грамів горілки, 1 л кислого кефіру, 1 чайна ложка соди, 2 склянки пшеничного борошна, 3 маленькі яйця, півчайної ложки солі, 3 столові ложки цукру, 3 столові ложки олії, при бажанні ванілін на кінчику ножа або 1 чайна ложка цедри - тертої лимонної або апельсинової шкірки. Усе має бути однакової кімнатної температури.
1. У миску розбийте яйця, всипте цукор, сіль, додайте ванілін або цедру, влийте горілку та кефір. Усе добре вимішайте. Продовжуючи мішати, всипте просіяне борошно, наприкінці – соду і олію. Якщо кефір надто свіжий, соду «погасіть» соком лимона, оцтом або лимонною кислотою у пропорції 1:1. Мішайте, поки не зникнуть грудочки. І наприкінці (увага, важливий момент!), продовжуючи енергійно мішати, влийте тонкою цівкою крутий окріп (кип`яток) – стільки, щоб тісто стало рідким, як на тоненькі млинці.
2. Випікайте млинці на добре розігрітій сковорідці. Можна наливати їх великою ложкою, а можна з півлітрової пластикової пляшки у вигляді мережаних серветок, решіточки, квіточок-ромашок. Пляшку можна взяти з-під соусу, кетчупу або пристосувати для цього стару дитячу пляшечку. Головне – отвір має бути такий, щоб тісто добре й рівномірно наливалося.
Півтори склянки борошна, 1 пляшка 0,5 л світлого нефільтрованого пива, 4 яйця, 1-2 столові ложки сметани, 1 чайна ложка солі, 1-2 чайні ложки цукру.
Вимішайте 4 жовтки, сметану, сіль та цукор, влийте половину пива (пиво має бути не з холодильника, а кімнатної температури), додайте борошно, добре все збийте вручну або у міксері. Окремо збийте половину білків, додайте їх у тісто, наприкінці влийте решту пива. Відкладіть на 30-40 хвилин, щоб тісто «дозріло». Перед самим випіканням у тісто обережно вмішайте ще 2 збиті білки. Випікайте на змащеній шматочком свіжого сала або олією добре розігрітій сковорідці з обох боків, перевертаючи лопаточкою. Подавайте гарячі зі сметаною або з начинкою (м'ясо, печінковий паштет, риба, гриби, сир та зелень).
Мереживні млинці на горілці
100 грамів горілки, 1 л кислого кефіру, 1 чайна ложка соди, 2 склянки пшеничного борошна, 3 маленькі яйця, півчайної ложки солі, 3 столові ложки цукру, 3 столові ложки олії, при бажанні ванілін на кінчику ножа або 1 чайна ложка цедри - тертої лимонної або апельсинової шкірки. Усе має бути однакової кімнатної температури.
1. У миску розбийте яйця, всипте цукор, сіль, додайте ванілін або цедру, влийте горілку та кефір. Усе добре вимішайте. Продовжуючи мішати, всипте просіяне борошно, наприкінці – соду і олію. Якщо кефір надто свіжий, соду «погасіть» соком лимона, оцтом або лимонною кислотою у пропорції 1:1. Мішайте, поки не зникнуть грудочки. І наприкінці (увага, важливий момент!), продовжуючи енергійно мішати, влийте тонкою цівкою крутий окріп (кип`яток) – стільки, щоб тісто стало рідким, як на тоненькі млинці.
2. Випікайте млинці на добре розігрітій сковорідці. Можна наливати їх великою ложкою, а можна з півлітрової пластикової пляшки у вигляді мережаних серветок, решіточки, квіточок-ромашок. Пляшку можна взяти з-під соусу, кетчупу або пристосувати для цього стару дитячу пляшечку. Головне – отвір має бути такий, щоб тісто добре й рівномірно наливалося.


Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВАКоментарів: 1Переглядів: 16594домашні рецепти, мереживні, пишні, Масляна, горілка, пиво, млинці
Інші статті рубрики:
Лютий 2023: Коли краще стригти волосся, щоб швидко росло

Важливо обирати не лише вправного майстра, але й сприятливий час. Місячний календар стрижок зорієнтує, коли краще йти змінювати свій образ.
переглядів: 497
День ангела у Тимофія: Як привітати іменинника

4 лютого День ангела відзначає Тимофій. Цей апостол був улюбленим учнем апостола Павла.
переглядів: 496
Коли віряни святкуватимуть Великдень у 2023 році

Дата святкування Великодня нестабільна, її розраховують залежно від дня першого повного місяця після дня весняного рівнодення.
переглядів: 1345
Місяць буде нелегкий: Магнітні бурі у лютому 2023

У лютому очікуються сильні магнітні бурі.
переглядів: 1467
Качка в медовому соусі з рожевим перцем: готуємо

Качині грудки за таким рецептом виходять дуже смачними і красивими, з рум'яною скоринкою і тонким приємним ароматом.
переглядів: 377