Ми у Facebook
24.02.2017, 19:00

Дача. Сад. Город. Як виготовити вертикальну клумбу власноруч [+Фото]

Багато хто любить вирощувати кімнатні рослини, але часто на заваді стає відсутність місця для них. Для того, щоб розмістити квіткові горщики і одночасно заощадити місце або обладнати красивий куточок, можна виготовити вертикальну клумбу.
Любителі кімнатних рослин оцінять цю підставку по достоїнству. Конструкція підставки не особливо складна, і зробити її може кожен.



Матеріали:
саморізи;
дошки;
горщики з квітами;
циркулярна пила;
дрель.

Крок 1. Першим ділом з дошки вам потрібно буде зробити основну заготовку. За формою вона повинна нагадувати сходові сходи і виглядати як на фото. Визначаючись з розмірами, виходите з бажаної висоти підставки. Не забудьте відшліфувати краю в місцях зрізів.



Крок 2. Підготовлені ступінчасті дошки переверніть зубцями вниз і з задньої сторони закріпіть 2 дерев'яних бруска. Ваші розміри можуть бути іншими, а в даному випадку були взяті дошки 48 х 96 х 384 див. Один брусок повинен бути закріплений за діагонального скосу, а другий у верхній частині дошки. На даному етапі кріпите їх, використовуючи по два саморізи для кожної деталі.



Крок 3. Візьміть додаткову дошку підходящої висоти. Це буде опора клумби. Встановіть підставку у вертикальному положенні.

З боків від опорної приставте ще дві дошки, які надалі потрібно буде закріпити. У нижній частині скріпіть їх ще однією поперечною. Переконавшись, що всі чотири дошки, утворюють чіткий прямокутник, приберіть опорну дошку і закріпіть їх грунтовно, в тому числі і з фасадної частини підставки.





Ваша підставка готова, тепер ви можете встановлювати на неї кашпо і насолоджуватися квітучим виглядом імпровізованої вертикальної клумби. Замість кашпо ви в будь-який момент можете встановити дошки у вигляді полиць, і вже на них поставити звичайні квіткові горщики.

За матеріалами: poradumo.pp.ua

Статті до теми:

Декупаж своїми руками: поради рівнянкам

Посівний календар на травень 2015

Як правильно прищеплювати дерева? [+Відео]





На правах реклами