Ми у Facebook
11.03.2017, 12:30

Знову анонсували зростання "мінімалки": яких наслідків чекати рівнянам

Стрімке зростання зарплати принесло нові тарифи на комунальні послуги та високі ціни на харчі. Як вплине нове зростання оплати праці на життя пересічного українця.
Віце-прем`єр міністр України Павло Розенко заявив, що мінімальну заробітну плату планують підвищити до 5 тисяч гривень. За його словами, це хотіли зробити ще з 1 січня 2017 року, проте вирішили піднімати поступово. Проте й сьогоднішні «3200» не проходять безслідно – завищенні ціни на товари і послуги, нові податки для підприємців і втрачені робочі місця людей.Наслідки підвищення одразу стали помітними. Окрім, піднятих цін, людей масово почали скорочувати, або ж переоформляти на пів ставки. До того ж з'явився новий податок, який для малого та середнього бізнесу стає непідйомним.


Де на Рівненщині найвища середньомісячна зарплата


За словами Павла Розенка, нову «мінімалку» планують запровадити у квітні-травні цього року.



Різке зростання не є ефективним, воно потребує адаптації і підприємців також, підприємці малого і середнього бізнесу заледве можуть виплачувати "3200", для них така економічна ініціатива уряду є загрозою успішного бізнесу.

Скільки тепер коштує проїзд у маршрутках та автобусах Рівненщини (+ЦІНИ)

Коли точно буде мінімальна зарплата 5000 гривень чітко не відомо. І зростання зарплати останнім часом, все більш лякає ніж радує українців. Можливо, щоб підвищення було більш корисним для людей, потрібно прожитковий мінімум зрівняти з зарплатнею.





На правах реклами