Ми у Facebook
14.03.2017, 17:00

Рівненська «Регіна» на власному майданчику двічі обіграла «Педуніверситет» із Чернігова [+Відео]

Рівненська «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» в 13 турі Суперліги України з волейболу серед жінок приймали чернігівський «Педуніверситет-ШВСМ». Рівнянки, які до цього видали серію із шести поразок поспіль, змогли перервати цю неприємну традицію, вигравши обидва поєдинки з рахунком 3:0.
Як розповіли у Рівненській обласній федерації волейболу (РОФВ), обидві команди невдало проводять матчі другого кола першого етапу, не балуючи своїх вболівальників перемогами. Тому й не дивно, що за декілька турів до завершення етап їх турнірні доля була визначена – боротьба за збереження прописки в Суперлізі.

Для спрощення цієї задачі потрібно займати 5-е або 6-е місце на першому етапі. Саме команди, які посядуть ці місця отримують право на проведення одного з двох турів на власному майданчику. Однак і це завдання перетворилося для рівненської команди в надскладне. Справа в тому, що в попередньому турі чернігівська команда отримала дві перемоги без боротьби. Їх суперниці – «Сєвєродончанка» не з’явилася на ігри туру тож відстань між «Педуніверситетом» та «Регіною» збільшилася до 3-х перемог.

Скоротити цю відстань вдалося у звітному турі.

10-11 березня. Рівне. Спорткомплекс НВК №26.
«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - «Педуніверситет-ШВСМ» - 3:0 (25:17, 25:23, 25:18) та 3:0 (25:15, 25:23, 35:33)
Тривалість матчів: 59 хв. (19+23+17) та 74 хв. (19+20+35)
«Регіна»: Михальчук, Овезгельдієва, Скорохід, Лозінська, Грицуняк (к), Альохіна; Вікторчук (л), Завала. Тренер – Ігор Тартаковський.
«Педуніверситет»: О.Жула, Калабура (к), Г.Жула, Коленко, К.Кравчук, Українець; Кімейчук (л), Булавчик, Литвинова, Сєргєєва. Тренер – Володимир Жула.
Судді: М.Хвас (Тернопіль), Ю.Кривець (Харків).


В першому матчі «Регіна» одразу захопила ініціативу і впевнено довела справу до перемоги. Власне серйозно волейболісткам та вболівальникам довелося похвилюватися лише в другій партії, яка пройшла у впертій боротьбі.

А от в другому матчі все було набагато складніше. Проте по тому, як склався стартовий сет ніщо не віщувало серйозної боротьби. Господарки впевнено контролювали перебіг подій і завершили партію з рахунком 25:15 на свою користь. А от далі… Далі почалася справжня боротьба в якій все вирішували не тільки майстерність, а й концентрація і стійкіша нервова система. Скільки вже таких закінчень партій програла в цьому чемпіонаті «Регіна», але цього разу все склалося для господарок якнайкраще. Вони виграли і другу - 25:23 - і неймовірну третю - 35:33 - партії.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Регіна» стартувала у Суперлізі з двох домашніх поразок

«Регіна» розпочне новий сезон у Суперлізі поєдинками проти призерів

До речі 68 очок які на двох набрали команди – є рекордом цього чемпіонату. Попередній рекорд також належав матчу за участю рівненської команди. В тій партії «Регіна» поступилася «Галичанці» 28:30.

Таким чином відстань між «Педуніверситетом» та «Регіною» скоротилася лише до однієї перемоги. А нівелювати це відставання буде вкрай і вкрай важко, на грані нереального. Справа в тому, що заключні матчі рівнянки проведуть в Южному проти місцевого «Хіміка», який в 26 матчах програв лише 4… партії, а на власному майданчику - жодної.

Тож скоріше за все боротися за збереження прописки в елітній лізі українського жіночого волейболу «Регіні» доведеться в гостях. Проте в спорті іноді трапляються неймовірні дива.

Турнірна таблиця.












На правах реклами