Ми у Facebook
14.03.2017, 19:30

Рівненський стрілок Омельчук здобув срібло Чемпіонату Європи [+Фото]

На Чемпіонаті Європи зі стрільби з пневматичної зброї, що пройшов у Словенії, Олег Омельчук здобув срібну медаль. У командній вправі ПП3 учень Рівненської обласної школи вищої спортивної майстерності у складі збірної України став другим. Готував спортсмена до змагань заслужений тренер Сергій Бондар.
Самі змагання розпочалися 6 березня у словенському місті Марибор та тривали до 12 березня. За медалі чемпіонату Європи боролися 577 стрілків з 46 країн Старого Світу. Українська заявка нараховувала 34 спортсмена (дорослі та юніори).

Склад збірної України

Чоловіки: Андрій Колесніков, Віктор Банкін, Єгор Чирва, Павло Коростильов, Сергій Куліш, Олег Омельчук, Олег Царьков.

Жінки: Галина Абраменко, Наталія Кальниш, Юлія Коростильова, Олена Костевич, Оксана Ковальчук, Світлана Огер, Вікторія Рибовалова, Людмила Василюк, Марія Войцехівська.

Юніори: Максим Бабушок, Данило Даниленко, Ігор Кізима, Олександр Колохов, Кирило Козюк, Павло Крепостняк, Богдан Кириленко, Дмитро Омельяненко, Олександр Самострол.

Юніорки: Анна Ільїна, Анастасія Колодяжна, Поліна Конарєва, Владислава Коваль, Дар'я Рожнятовська, Вікторія Стецюра, Вікторія Сухорукова, Юлія Тимошко, Олена Якушева.

Чоловіча пістолетна команда у складі Олега Омельчука, Павла Коростильова та Віктора Банькіна стала другою у командній боротьбі вправи ПП-3.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Кульова стрільба: Омельчук завоював ліцензію на Олімпіаду 2016, а рівненчани – нагороди на Чемпіонаті України

У Сіднеї рівненський стрілець Олег Омельчук зайняв другу сходинку

У вправі ГП-11а та ГП-11 представниця України, Галина Авраменко, двічі зайняла першу сходинку п'єдесталу. У командній боротьбі Людмила Василюк, Вікторія Рибовалова та Галина Авраменко вибороли срібло в обох вправах.

У вправі ПП-2 серед жінок срібною призеркою стала Олена Костевич (кваліфікація - 382, фінал - 239.5).

Олег Царьков зайняв другу сходинку п'єдесталу в особистому заліку вправи ГП-6 (кваліфікація - 626.4, фінал - 247.7).

Серед юніорів, у вправі ГП-11а, Ігор Кізима - чемпіон, Максим Бабушок - срібний призер, у командній першості наше тріо зайняло перше місце. Серед юніорок, у цій же вправі, бронзу виборола Вікторія Стецюра. Дарія Рожнятовська, Юлія Тимошко та Вікторія Стецюра срібні призерки у командній боротьбі.

Загалом, в Мариборі збірна України у дорослій першості та турнірі юніорів здобула 18 медалей. За підсумками виступу на чемпіонаті Європи зі стрільби з пневматичної зброї в загальнокомандному заліку українці фінішували другими.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав українських стрілків, тренерський склад збірної та Федерацію стрільби України на чолі з її президентом Олегом Волковим з високими здобутками, побажавши не зупинятися на досягнутому та впевнено крокувати до нових звершень.









На правах реклами