Ми у Facebook
23.03.2017, 11:00

Скільки рівнян з початку року обрали службу за контрактом

Зі збірного пункту Рівненського обласного військового комісаріату до навчальних центрів вирушила чергова група майбутніх військовослужбовців служби за контрактом.
З початку року, з Рівненщини, майже дві сотні громадян України обрали військову службу за контрактом. Підготовка тих, хто не служив у лавах вітчизняного війська займає близько трьох місяців. Після освоєння загальновійськової підготовки та обраної військової спеціальності контрактники прибудуть для проходження служби у складі військових частин, які вони змогли обрати на власний розсуд.

На Рівненщині мости будують військові (ФОТО)

За словами начальника відділу комплектування та призову підготовки до військової служби - заступника військового комісара Рівненського обласного військового комісаріату підполковника Сергія Столяра, - пріоритетним напрямком роботи залишається призов на контракт вже підготовлених категорій військовослужбовців, які набули досвід під час попереднього проходження військової служби.

- За підсумками першого кварталу цього року, близько сорок відсотків майбутніх контрактників вже мають досвід виконання бойових завдань на Сході України, зокрема в якості мобілізованих. Їх підготовка значно спрощена. Термін, від проходження медичного огляду, професійно-психологічного відбору, оформлення необхідних документів до прийняття посади майбутнім контрактником у бойовій бригаді займає від трьох до п’яти діб, - підкреслив офіцер.

Серед тих, хто сьогодні прибув до Рівненського обласного військового комісаріату для проведення інструктажу перед відправкою до місць призначення мешканець одного з районних центрів краю з позивним «Борода». Чоловік одружився та виховує тут своїх дітей. Проте, як переселенець з Луганської області, вважає, що захист землі його батьків, які залишились в одному з районів вздовж лінії розмежування, справа честі та вірності Присязі українському народові. В Збройні Сили України він призивався по мобілізації в 2015 році та провів в районі виконання завдань Антитерористичної операції більше року. Захисник Вітчизни вважає, що брати до рук зброю повинні ті хто вже вміє це робити. На мирній території «Борода» не може знайти собі місця та радіє з того, що вже за кілька днів дочекається зустрічі з бойовими побратимами та продовжить службу у рідному підрозділі.

Військові нагородили керівника одного із районів Рівненщини




Офіцер прес-служби Міністерства оборони України
в Рівненській області підполковник Віктор Шубец





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ