Ми у Facebook
27.03.2017, 19:15

Дача. Сад. Город. Коли і як садити виноград

Виноград - досить примхлива культура, однак, дотримуючись елементарних правил посадки, через кілька років можна насолоджуватися чималим врожаєм.
Для початку вам доведеться вибрати сорт. Для цього варто врахувати регіональні особливості. Крім цього, зверніть увагу на зовнішній вигляд саджанця при покупці. Здорові виноградні саджанці повинні мати хоча б три добре розвинених корені і пагони висотою близько півметра. Щоб не сумніватися в якості, краще купувати саджанці в розпліднику, і бажано в контейнері - так рослина краще приживеться.



Виноград садять восени або навесні. З середини квітня до середини травня висаджують однорічні здерев'янілі саджанці, а з кінця травня до кінця червня - зелені вегетуючі.

Посадка винограду. Спочатку оберіть добре освітлюване місце, де немає протягів і зайвої волог. Викопайте яму глибиною від 20 до 50 см(для глинистого грунту менше, для піщаного - глибше). Грунт з ями змішайте з органічними і комплексними мінеральними добривами.

Перед посадкою коріння саджанця опустіть в розчин з глини і перепрілого коров'яку (глини в два рази більше, ніж коров'яку). Потім помістіть саджанець у ямку, розправивши його коріння. Засипте яму ґрунтом і акуратно утрамбуйте. Полийте виноград теплою водою.



Якщо ви збираєтеся посадити кілька кущів винограду, залишайте між ними не менше півтора метрів. При цьому розташовувати рослини рекомендується з півдня на північ.

У міру зростання вам знадобиться спеціальна конструкція - два металевих або дерев'яних стовпа з декількома рядами дроту між ними. Ліани винограду потрібно акуратно підв'язувати до дроту, задаючи їм правильний напрямок.

Читати також:

Як виростити сортовий виноград в екстремальних умовах Рівненщини

Як обробляти виноград весною

Подружжя з Рівненщини власноруч вирощує тропічні фрукти

Розмножуємо смородину живцями

Чим краще підгодовувати полуниці у березні





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ