Ми у Facebook
30.03.2017, 10:00

Рівненський спортсмен успішно виступив на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

З 12 по 19 березня у Данії в місті Тістед проходив третій Чемпіонат Європи з класичного пауерліфтингу. У змаганнях взяли участь понад тридцять спортсменів з усіх областей України. Представником від Рівненської області став 16-річний житель Варашу Антон Бірук.
Хлопець виступив на змаганнях з результатом - бронза в присіданні зі штангою, срібло в тязі становій і зайняв 5 місце в сумі триборства.

Для Антона подібні змагання на міжнародному рівні проходили вперше, хоча раніше він неодноразово ставав чемпіоном України з пауерліфтингу.

Спортсмен поділився своїми враженнями від змагань:

- Зустріли українську збірну з радістю, адже наша команда - одна з найбільших команд, які були представлені на Чемпіонаті Європи. Ми спілкувались з іноземними спортсменами стосовно України. Але, особисто для мене, спорт і політика - дві різні речі. В змаганнях брали участь багато представників Донецької та Луганської області, всі були під одним прапором. Коли дізнались результати, то великого подиву не було, адже ми чимало часу готувались до цього старту. Чесно кажучи, очікували на кращі результати. Було легке невдоволення, адже завжди хочеться більших результатів, та думаю, що це лише початок. Хочу подякувати за допомогу Профспілці ДП НАЕК "Енергоатом", компанії INTER BETON та службі таксі "22222".



Тренер спортсмена, Сергій Якубишин, коментує:

- Я,як тренер задоволений результатом Антона на його першому міжнародному виступі, бо він впорався з всіма вказівками які були надані тренерами збірної України і навіть в деяких вправах покращив свої досягнення та встановив власні рекорди. Хочу зазначити, що до збірної України входило три вікові категорії. Антон увійшов до юнацької. На змаганнях українська команда посіла перше місце з результатом 51 бал серед 17 інших цієї вікової категорії . Другою була Данія - 51 очко та третьою збірна Великобританії - 36.



До того ж Антон планує поїхати на Чемпіонат Світу, який пройде в червні у Мінську.





На правах реклами