Ми у Facebook
04.04.2017, 21:15

Модний тренд для вашої клумби - мавританський газон

В останні роки особливо трендовим видом ландшафтного дизайну став мавританський газон - розсип різнокольорових польових квітів в пишному вбранні зелених трав. Такий газон підкуповує своєю природністю, ніжною красою і невибагливістю у догляді.
Мавританським його назвали через звичку древніх мавританських кочівників засівати вільні ділянки землі сумішшю різнотрав'я.
Для облаштування мавританського газону не потрібні екзотичні рослини, в нашій рідній колекції трав і квітів знайдеться чимало відповідних примірників.



Для квіткової суміші підійдуть однорічні та багаторічні рослини з різним періодом цвітіння, щоб газон радував вас своїми соковитими яскравими барвами протягом усього літа. Так як газон досить густий, то кожна рослина тягнеться вирости вище, і для суміші не підійдуть низькі різновиди квітів - наприклад, маргаритки. У квіткової суміші особливо добре виглядають космея, мак, календула, гвоздика турецька і китайська, волошки, дельфініум, льон, льнянка, матіола, ешшольція, фацелія, чорнобривці, ромашка польова, нигелла, діморфотека, вискаря, лазарету, люпин. Ці квіти будуть рівномірно зацвітати і відцвітати протягом літа, не порушуючи загальної гармонії газону. Ви можете засівати квіти різнобарвними смугами-стрічками, чергуючи червоні з жовтими, блакитними або білими. Або розкидаючи суміш квітів в довільному порядку, створюючи свій неповторний малюнок.



Приступати до влаштування газону слід завчасно, щоб встигнути очистити ділянку від бур'яну і вирівняти його. Придумайте місце для майбутнього газону і майте на увазі: цей газон не цілком звичайний, ви не зможете за ним часто прогулюватися, тому що квіти не витримують витоптування і від цього втрачають свій зовнішній вигляд. Такий газон може знайти собі місце на клумбі перед будинком, в півтіні між деревами або служити декоративним кордоном між городом і садом.

Якісні системи поливу – запорука чудового газону

Приступайте до роботи можна вже в квітні, грунт стає м'яким і податливим. Для початку перекопайте ділянку і видаліть бур'яни, вирівняйте і утрамбуйте землю за допомогою спеціального валика. Протягом двох тижнів видаляйте бур'яни з майбутнього газону. Ділянка готова, і при настанні теплої погоди приступайте до посіву.



Перед посадкою зволожите грунт за допомогою розпилювача, щоб на поверхні не утворювалися борозенки, і починайте розсипати насіння - спочатку трав, а потім квітів. На темній мокрій землі добре видно, наскільки щільно засіяна ділянка насінням, і ви не зможете пропустити прогалини. Дотримуйтеся рекомендованої норми висіву - 10 грамів насіння на 1 кв.м землі.

Після посіву накрийте ділянку агроволокном і періодично зволожуйте розприскувачем. Через 1-2 тижні повинні з'явитися перші сходи.

Доглядаємо та захищаємо садок та город: квітневі поради рівнянам [+ПОРАДИ]

Доглядати за газоном зовсім не складно.
Він стрижеться 1-2 рази в сезон. Перший раз в травні-червні, щоб не дати траві заглушити підростаючі квіти, і другий раз - восени, коли квіти відцвітуть і викинуть насіння. Висота скошування - 8 см. Після скошування зайву траву треба обов'язково видалити, щоб під шаром зелені не випрівали рослини.

Надалі стежте, щоб відбувалося рівномірне самозасівання, аби з газону не зникали квіти. Щоб полегшити завдання, до мавританського газону часто підсаджують багаторічні квіти - коров'як, ехінацею, незабудки.

Мавританський газон
- невибагливий, дуже природний, ароматний і надзвичайно грайливий.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковин аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра

25.04, 09:00 Завтра сесія облради: Про що говоритимуть рівненські депутати

25.04, 08:01 І у Рівному, і в Зорі, і в Сарнах: Декілька багатоповерхівок залишаться без газу

25.04, 07:34 Рівне сьогодні: На кількох вулицях міста не буде води