Ми у Facebook
06.04.2017, 17:00

Європарламент потішив українського почекуна

Українці можуть більше не заздрити грузинам.
Другого лютого цього Європарламент проголосував за введення безвізового режиму для Грузії. За надання безвізового режиму проголосувало 553 депутати, проти — 66, утрималося — 22 євродепутати. Наступний крок — ухвалення Радою ЄС. Але це вважається формальністю.

Рівнянам: консульства Польщі призупинили свою роботу в Україні


Почекун
Почекун


Українці радо привітали з цим грузинів. Але традиційно зробили це зробили із легкою ноткою самоіронії. В мережі з’явилося зображення популярного мема почекуна, який очікує на безвізовий режим для України.

І таки настало свято на вулиці українського почекуна.

Літати до Туреччини можна без закордонного паспорта

Як повідомляє Українська правда, більшість депутатів Європейського парламенту проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України. Це сталося на другій частині пленарної сесії ЄП. За проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, для яких скасовуються візові вимоги.

Українське питання традиційно викликало протистояння у точках зору.

Вчора, 5 квітня, у Європарламенті відбулися дебати з українського питання. Представники ключових фракцій (ЄНП, соціал-демократи, АЛДЄ, "зелені", консерватори) заявили, що Україна заслуговує на скасування віз.

В той же час, представники праворадикальних фракцій виступили проти схвалення такого рішення.

Порошенко обіймає Гройсмана, Яценюка , а також прем'єр-міністрів Латвії, Литви та Естонії<br />
<br />
Фото користувача Alim Aliev<br />
у ФБ.
Порошенко обіймає Гройсмана, Яценюка , а також прем'єр-міністрів Латвії, Литви та Естонії

Фото користувача Alim Aliev
у ФБ.


Після голосування в Європарламенті український безвіз має схвалити Рада ЄС. Очікується, що безвіз для України фактично може набути чинності на початку червня. Адже, як зазначали, часто схвалення безвізу Радою ЄС — це формальність.

Довідка:

Почекун (часто російською - Ждун) - офіційна назва — Homunculus loxodontus, від слів «гомункул» та «loxodonta») — скульптура нідерландської художниці Маргріт ван Бріфорт, яку створили 2016 року для Лейденського університету (Нідерланди). Встановлена перед дитячою лікарнею в Лейдені. Присвячена людям, які очікують на прийом у лікаря. В Інтернеті символізує очікування.

Європейська народна партія (ЄНП) - об'єднана загально-європейська політична партія, яка поєднує окремі національні християнсько-демократичні та консервативні партії. Чисельно найбільше загальноєвропейське партійне об'єднання Європи. Заснована в 1976 році.

Альянс лібералів і демократів за Європу (АЛДЄ) - європейська партія, заснована в 1993 році, до складу якої входять ліберальні і ліберально-демократичні партії, в основному діють у країнах ЄС.

"Зелені" - узагальнена назва політичних партій, які сповідують екологічно орієнтований,конструктивний підхід до політичних, економічних, соціальних та інших суспільних відносин. Акцентують увагу на екологічних проблемах.





На правах реклами